REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cibulky ve sladkokyselém nálevu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Oloupané cibulky zavařené (sterilované) ve sladkokyselém nálevu.


Ingredience:
menší cibulky
Na 1 l vody:
1/4 locta
100 gcukru
25 gsoli
kyselina citrónová
Koření na 1 sklenici:
3 kszrnka pepře
2 kszrnka nového koření
1 ksbobkového listu
1/2 lžičkyhořčičného semínka

Postup:

1. Cibulky oloupáme, vložíme do studené vody okyselené kyselinou citrónovou a pomalu zahřejeme téměř k varu
2. Na dno zavařovací sklenice dáme koření a studenou vodou ochlazené cibulky na ně nasypeme
3. Zalijeme horkým nálevem, uzavřeme víčky a sterilujeme 25 minut při teplotě 85 až 90 °C.

Poznámka:

Více o zavařování: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy