Ve vrstvách vyskládaný celer, spolu se zázvorem a cibulí, zalitý nálevem, povařený, nakonec promíchaný sterilovaný v zavařovacích skleničkách.
Ingredience:
celer | |
cibule | |
mletý zázvor | |
Na nálev: | |
2 l | vody |
2,5 dl | octa |
70 g | soli |
30 g | cukru |
Postup:
1. Očištěný celer nakrájíme na nudličky nebo kostičky, oloupanou cibuli na tenká kolečka
2. Do smaltového hrnce vyskládáme vždy vrstvu celeru, kterou mírně posypeme zázvorem, a vrstvu cibule, pokračujeme do spotřebování surovin, nebo, dokud není hrnec plný
3. Vyskládanou zeleninu zalijeme nálevem připraveným svařením vody s cukrem, octem a solí
4. Celý hrnec vložíme do trouby a naloženou zeleninu vaříme do poloměkka
5. Salát plníme do sklenic, důkladně uzavřeme víčky, sterilujeme 30 minut při teplotě 95 °C.
Více o zavařování najdete zde: Konzervace, zavařování, sterilace.