REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Celerový salát se zázvorem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve vrstvách vyskládaný celer, spolu se zázvorem a cibulí, zalitý nálevem, povařený, nakonec promíchaný sterilovaný v zavařovacích skleničkách.


Ingredience:
celer
cibule
mletý zázvor
Na nálev:
2 lvody
2,5 dlocta
70 gsoli
30 gcukru

Postup:

1. Očištěný celer nakrájíme na nudličky nebo kostičky, oloupanou cibuli na tenká kolečka
2. Do smaltového hrnce vyskládáme vždy vrstvu celeru, kterou mírně posypeme zázvorem, a vrstvu cibule, pokračujeme do spotřebování surovin, nebo, dokud není hrnec plný
3. Vyskládanou zeleninu zalijeme nálevem připraveným svařením vody s cukrem, octem a solí
4. Celý hrnec vložíme do trouby a naloženou zeleninu vaříme do poloměkka
5. Salát plníme do sklenic, důkladně uzavřeme víčky, sterilujeme 30 minut při teplotě 95 °C.

Poznámka:

Více o zavařování najdete zde: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy