REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Červená řepa s křenem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nastrouhaná červená řepa spolu s křenem a zalitá sladkokyselým nálevem.


Ingredience:
1,2 kgčervené řepy
300 gkřenu
Nálev:
1 lvody
250 mlocta
80 gcukru
20 gsoli

Postup:

1. Červenou řepu očistíme, opláchneme a v osolené vodě uvaříme doměkka
2. Po zchladnutí ji oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle
3. Křen oškrábeme, na jemno ustrouháme a smícháme s červenou řepou
4. Vodu svaříme spolu s octem, cukrem a solí na nálev
5. Směs plníme do skleniček, zalijeme horkým nálevem a sterilujeme 15 minut při 85 °C.

Poznámka:

Více o zavařování: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy