REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Červená řepa ve sladkokyselém nálevu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařená červená řepa nakrájená na kolečka nebo kostičky, proložená kolečky křenu, dochucená fenyklem, zalitá sladkokyselým nálevem, zavařená.


Ingredience:
červená řepa
fenykl
voda
křen
Na nálev:
1 lvody
0,3 locta
2 lžícecukru
1 lžícisoli

Postup:

1. Řepu uvaříme ve vodě doměkka, mírně vychladlou oloupáme a nakrájíme na plátky nebo kostky
2. Připravené kousky řepy naskládáme do zavařovacích sklenic, proložíme kolečky křenu a do každé sklenice přidáme také špetku fenyklu
3. Zalijeme horkým nálevem, důkladně uzavřeme a sterilujeme 30 minut při teplotě 90 °C.

Příprava nálevu:
Vodu s octem, cukrem a solí přivedeme k varu, ale dále nevaříme.

Poznámka:

Více o zavařování: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy