REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

nakládaná, polotovary

Nakládaná řepa s křenem a fenyklem

Malou řepu můžete zavařit celou, větší nakrájet na plátky, kostičky nebo nudličky. V každém případě nešetřete křenem ani fenyklem!

Nakládaná řepa se zelím

Nakládaná zelenina v sladkokyselém nálevu.

Nakládaná zelenina

Pořádáte letní grilovačku, nebo jste narazili soudek a potřebujete připravit drobné pohoštění? Máme pro vás recept na nakládanou zeleninu. Připravte si zeleninu podle vlastní chuti. Uvidíte, že pak jen sáhnete po skleničce skvělých beraních rohů nebo sladkokyselých cibulek a pohoštění bude připravené jedna dvě. Nechte se inspirovat od lenkalives.

Nakládaná zeleninová obloha

Okurky s cibulí a paprikou ve sladkokyselém nálevu.

Nakládané cukety

V sladkokyselém nálevu nakládané cukety spolu s cibulí a pažitkou.

Nakládané cukety s chilli

V sladkokyselém nálevu nakládané cukety spolu s chilli papričkami a koriandrem.

Nakládané cukety s květákem

Předvařené růžičky květáku a kostky mladých cuketek, naložené spolu se stroužky česneku v sladkokyselém nálevu, zavařené.

Nakládané česnekové výhonky

Skvělá příloha k pokrmům, vhodné jsou i do salátů. Na nakládaní výhonků česneku se osvědčil kořenící přípravek Deko k nakládání okurek, hub a zeleniny.

Nakládané kozí rohy

Kozí, jinak také beraní rohy, spařené v horké vodě, pak naložené do kořeněného sladkokyselého nálevu, sterilované.

Nakládané kulaté chilli papričky

Po odležení takto naložené chilli papričky podáváme k různě upraveným masům jako ostrou přílohu. Pokud je nezavaříme, musíme je zkonzumovat co nejdříve.

Nakládané paličky kukuřice

Sterilujeme zeleninu, paličky malé kukuřice.

Nakládané papriky plněné zelím

Vynikající pochoutka k masitým pokrmům, nejlepší jsou kapie nebo dlouhé papriky, které se vejdou do sklenice o objemu 0,7 l , do nich se vlezou 3-4 kusy papriky.

Nakládané ředkvičky

Naše babičky přebytky úrody dovedly skvěle využít. Toto je přes 100 let starý recept. Podáváme jako přílohu k masitým pokrmům.

Nakládané zelí

Základní recept na přípravu zelí naloženého ve sladkokyselém nálevu v zavařovacích sklenicích. Jde o zavařený polotovar vhodný jako studená příloha, nebo k dalšímu tepelnému zpracování.

Nakládané zelí a řepa

Nastrouhané zelí promíchané s kostičkami povařené červené řepy a cibulí, zalité nálevem, po odležení sterilované. Směs skvělá jako příloha k různě upraveným masům.

Nakládání cuket

Sterilace zeleniny, nakládáme cukety.

Nakládání paprik (nudličky)

Nálev na sterilaci zeleniny

Nakládání rajčat

Nálev na sterilaci zeleniny.

Nakládaný barevný květák (2 recepty!)

Květák, naložený podle tohoto receptu, lze podávat již druhý den po naložení. Skvěle se hodí k jakékoli slané kuchyni. Na míchaná vajíčka, topinkové chleby, k masu, rybám nebo jen tak třeba k sýrům nebo uzeninám.

Nakládaný celer (plátky)

Nálev na sterilaci zeleniny

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.