REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

nakládaná, polotovary

Mandlový křen

Křen s vložkou mandlí.

Marinované zelí

Nakrouhané zelí smíchané s cibulí a nálevem, 24 hodin naložené a pak sterilované.

Matesy z cukety

Nakládané cukety spolu s cibulí, olejem, cukrem, octem a kořením.

Matjesy z cuket

Tyto matjesy z cukety mají velmi pikantní chuť připomínající pravé matjesy.

Medvědí česnek v soli

Podle tohoto receptu naložený medvědí česnek používáme do polévek, pomazánek atd. Pokrmy, kde přidáme nasolený česnek, nesolíme nebo jen trochu, podle přidaného množství, česnek je slaný dost. V lednici vydrží 1 rok, tedy až do příští sezóny.

Mrkev s jarní cibulkou

Zavařená mrkev s jarní cibulkou naložená v sladkokyselém nálevu.

Mrkev v soli

Předvařené kostičky soli promíchané se solí, skladované na chladném místě.

Mrkev ve sladkokyselém nálevu

Povařená mrkev nakrájená na kostičky nebo kolečka, zavařená v kořeněném sladkokyselém nálevu.

Mrkev ve sladkoslaném nálevu

Mladé předvařené kořeny mrkve, sterilované ve sladkoslaném nálevu.

Nakládačky s červenou cibulí

Okurky v octovém nálevu naložené spolu s červenou cibulí, česnekem a kořením.

Nakládaná brokolice

Sterilace zeleniny, nakládaná brokolice.

Nakládaná cibule

Sterilujeme zeleninu, tentokrát cibuli.

Nakládaná červená cibule

Zavařená cibule s kouskem feferonky v sladkokyselém nálevu.

Nakládaná červená řepa

Ve sladkokyselém nálevu zavařená předvařená červená řepa, vhodná jako příloha k mnoha pokrmům.

Nakládaná dýně (nastrouhaná)

Nálev na sterilaci zeleniny.

Nakládaná dýně s cuketou

Sterilovaná dýně spolu s cuketou ve sladkokyselém nálevu.

Nakládaná karotka (strouhaná)

Nálev na sterilaci zeleniny.

Nakládaná karotka a květák ve vinném octě

Karotka s květákem, kořením a koprem naložená ve vinném octovém nálevu.

Nakládaná rajčata

Takto naložená rajčata se nezkazí, vydrží i několik měsíců. Hodí se jen tak, jako příloha, nebo do různých omáček, do směsí k těstovinám, do základů pod maso a podobně.

Nakládaná řepa s fenyklem

Povařená červená řepa nakládaná s fenyklem a křenem ve sladkokyselém nálevu.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.