REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

nakládaná, polotovary

Nakládaná brokolice

Sterilace zeleniny, nakládaná brokolice.

Nakládaná cibule

Sterilujeme zeleninu, tentokrát cibuli.

Nakládaná červená cibule

Zavařená cibule s kouskem feferonky v sladkokyselém nálevu.

Nakládaná červená řepa

Ve sladkokyselém nálevu zavařená předvařená červená řepa, vhodná jako příloha k mnoha pokrmům.

Nakládaná dýně (nastrouhaná)

Nálev na sterilaci zeleniny.

Nakládaná dýně s cuketou

Sterilovaná dýně spolu s cuketou ve sladkokyselém nálevu.

Nakládaná karotka (strouhaná)

Nálev na sterilaci zeleniny.

Nakládaná karotka a květák ve vinném octě

Karotka s květákem, kořením a koprem naložená ve vinném octovém nálevu.

Nakládaná rajčata

Takto naložená rajčata se nezkazí, vydrží i několik měsíců. Hodí se jen tak, jako příloha, nebo do různých omáček, do směsí k těstovinám, do základů pod maso a podobně.

Nakládaná řepa s fenyklem

Povařená červená řepa nakládaná s fenyklem a křenem ve sladkokyselém nálevu.

Nakládaná řepa se zelím

Nakládaná zelenina v sladkokyselém nálevu.

Nakládaná zeleninová obloha

Okurky s cibulí a paprikou ve sladkokyselém nálevu.

Nakládané cukety

V sladkokyselém nálevu nakládané cukety spolu s cibulí a pažitkou.

Nakládané cukety s květákem

Předvařené růžičky květáku a kostky mladých cuketek, naložené spolu se stroužky česneku v sladkokyselém nálevu, zavařené.

Nakládané česnekové výhonky

Skvělá příloha k pokrmům, vhodné jsou i do salátů. Na nakládaní výhonků česneku se osvědčil kořenící přípravek Deko k nakládání okurek, hub a zeleniny.

Nakládané kozí rohy

Kozí, jinak také beraní rohy, spařené v horké vodě, pak naložené do kořeněného sladkokyselého nálevu, sterilované.

Nakládané paličky kukuřice

Sterilujeme zeleninu, paličky malé kukuřice.

Nakládané papriky plněné zelím

Vynikající pochoutka k masitým pokrmům, nejlepší jsou kapie nebo dlouhé papriky, které se vejdou do sklenice o objemu 0,7 l , do nich se vlezou 3-4 kusy papriky.

Nakládané ředkvičky

Naše babičky přebytky úrody dovedly skvěle využít. Toto je přes 100 let starý recept. Podáváme jako přílohu k masitým pokrmům.

Nakládané zelí

Nálev na sterilaci zeleniny.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy