REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

nakládaná, polotovary

Nakládaný česnek

Stroužky česneku naložené v sladkokyselém nálevu, svařené, naplněné do zavařovacích sklenic, zalité olejem.

Nakládaný česnek II.

Podáváme jako ostrou pochutinu k masitým pokrmům. Recept můžeme použít na podzim, po sklizni a využít menší nebo poškozené hlavičky česneku. Lze zavařit i na jaře, když česnek začíná vyšeptávat a nechceme o něj přijít, sice nemá takovou sílu, jako z podzimní sklizně, ale drcené feferonky mu dají říz.

Nakládaný česnek marinovaný

V nálevu povařené stroužky česneku, 12 hodin marinované, znovu svařené, nakonec naložené v oleji.

Nakládaný česnek v octovém nálevu

Nakládaný česnek v rýžovém nebo vinném octu.

Nakládaný česnek v soli

Česnek konzervovaný podle tohoto receptu vydrží ve sklenicích cca půl roku. Hodí se na dochucení omáček, polévek, na potírání masa …

Nakládaný česnek ve vinném nálevu

Stroužky česneku sterilované v nálevu z bílého vína, cukru a dalších ingrediencí.

Nakládaný hrášek

Nálev na sterilaci zeleniny.

Nakládaný křen

Chutná příloha k vařeným, pečeným, grilovaným a dušeným masům.

Nakládaný květák

Sterilace zeleniny, tentokrát nakládáme květák.

Nakládaný květák ve sladkokyselém pikantním nálevu

V ostřejším sladkokyselém nálevu naložené růžičky květáku skvělé jako příloha k pečeným či grilovaným masům.

Nakládaný meloun

Skvělá pochutina k oslavám, které se neobejdou bez alkoholu, nebo se hodí po prohýřené noci. Překvapí pikantní a ostrou chutí. Recept je ze Slovenska. K nakládání je nejvhodnější nedozrálý meloun s růžovou dužninou.

Nakládaný okurkový salát

Zavařené plátky okurek, koleček cibule a koření, zalité sladkokyselým nálevem.

Nakládaný relish na hot dogy a hamburgery

Relish má hlavní jídlo dotvořit a přidat mu něco navíc. Nejčastěji se používá jako příloha na hot dogy a hamburgerya, ale skvěle chutní i k dalším grilovaným pokrmům.

Nakládaný salát z červené řepy

Sterilovaný salát z červené řepy, cibule a dalších ingrediencí.

Nakládaný šťovík

Šťovík se hodí především do polévek. Na zimu si ho můžeme naložit do tuku a pak sterilovat.

Naložená červená řepa

Povařená červená řepa nakrájená na nudličky, naložená spolu s křenem, zavařená ve sladkokyselém nálevu. Tento salát lze konzumovat přímo, nebo dále použít jako polotovar dle příslušných receptur.

Naložená rebarbora

Špalíky oloupané rebarbory naložené v sladkém nálevu.

Naložené lagenárie

Lagenárii, nebo také indickou okurku zavařujeme jen mladou, oloupanou a většinou zbavenou jadřince a to třeba v klasickém nálevu na okurky.

Naložený květák v pikantním nálevu spolu s mrkví a okurkou

Růžičky květáku naložené v nálevu spolu s cibulí, chilli papričkou, kořením, kolečky okurek a hranolky nebo kolečky mrkve.

Octový křen

Ochucený křen smíchaný z vinného octa, vývaru, oleje, cukru a mletého pepře.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.