REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

nakládaná, polotovary

Pečená (sušená) rajčata ve vlastní šťávě

Rajčata v této podobě jsou skvělá na pizzu, nebo do jiných italských pokrmů, jako do směsí na těstoviny. Hodí se však také do teplých omáček, do studených marinád, do salátů …

Pečená rajčata naložená v oleji

V troubě upečená, vysušená zralá rajčata, naložená v olivovém oleji spolu s tymiánem a utřeným česnekem se skvěle hodí do italských pokrmů, jako do směsí na těstoviny. Lze je použít také do teplých omáček, do studených marinád, do salátů, nebo je klademe na čerstvě opečenou bagetku a servírujeme jako úžasný předkrm či svačinku.

Pestré lečo zavařené

Se solí promíchané nakrájené papriky, rajčata a cibule, sterilované.

Pickles sterilované

Pickles je vlastně naložená směs zeleniny a to v různých nálevech, octovém, solném … (doslovně přeloženo je pickles nakládaná zelenina). Většinou se mohou i zavařovat. Některé pickles bývají i zakvašené.

Pikantní cuketová příloha

Nastrouhaná dužina cukety dochucená cibulí, solí, česnekem, pepřem, octem a hořčicí, povařená, nakonec sterilovaná.

Pikantní cuketový salát – nakládaný

Ostrý sterilovaný salát z cuket, kozích rohů a dalších ingrediencí, vhodný například jako příloha k pečenému nebo grilovanému masu.

Pikantní červená řepa

Plátky povařené červené řepy naložené ve sladkokyselém nálevu s feferonkami a cibulí.

Pikantní fazolové lusky

Fazolové lusky sterilované v sladkokyselém nálevu spolu s česnekem, pepřem a koprem.

Pikantní nakládané okurky

Grilovačka je v plném proudu, ale vám stále na stole něco chybí? Pikantní okurky! Tato pochoutka doplní každé grilované maso a je skvělá i k posezení u dobře vychlazeného pivečka. Věřte, nebo ne, příležitostí, kdy sáhnout po pikantních okurkách, bude přibývat. Zavařte si tak pro jistotu o pár skleniček navíc… rozhodně tím potěšíte i případné návštěvy.

Pikantní sterilované americké okurky

Super pikantní okurkové řezy podle tohoto receptu můžete připravit z polních okurek nebo hadovek, je to jedno.

Plněné chilli papričky

Upečené chilli papričky plněné fetou, ančovičkami a kapary, zalité olejem, zavíčkované, skladované v lednici.

Rajčata s česnekem a feferonkou

Naložená rajčata s česnekem, feferonkou, bílým pepřem a lístky bazalky, zavařená.

Rajčata ve sladkokyselém nálevu

V celku zavařená červená rajčata, zalitá sladkokyselým nálevem.

Rajčatová omáčka – Sugo Pomodoro

Rajčatový základ, který se hodí nejen na pizzu, ale i do spousty dalších pokrmů, hned ve dvou variantách přípravy (pomalý i klasický hrnec).

Reveňový kompot

Reveň kadeřavá, nebo také rebarbora naložená ve vlastní šťávě a cukru, zavařená.

Růžičková kapusta ve sladkokyselém nálevu

Kuličky růžičkové kapusty povařené v mírně osolené vodě, naskládané do sklenic spolu s cibulí a kořením, zalité sladkokyselým nálevem, sterilované.

Růžičková kapusta ve slaném nálevu

Povařené růžičky kapusty zalité slaným nálevem, zavařené.

Rychlokvašky

Jedna z receptur na kvašáky dříve zkvašené a vhodné ke konzumaci.

Salát z červené řepy s křenem

Zdravý salát z oblíbené červené řepy dochucené křenem. Můžeme konzumovat ihned, 30 minut po přípravě, až se rozleží, nebo ho sterilovat a uchovat tak na zimu.

Salát z hlávkového zelí

Přílohový salát z hlávkového zelí, paprik, mrkve, cibule, pórku a sladkokyselého nálevu.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.