REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

nakládaná, polotovary

Hrášek ve slaném nálevu II.

Konzervujeme hrášek zelený, sladký, nepřezrálý, s měkkými zrny. Takto upravený hrášek je vhodný do polévek, omáček, salátů …

Chřest zavařený v pikantním nálevu

Recept na zavařený chřest. Díky chilli papričce a koření dostanou pazouchy chřestu naloženého a zavařeného podle tohoto receptu nádech pikantnosti.

Chřest zavařený ve sladkokyselém nálevu

Zavařování chřestu v nálevu – klasickým sladko kyselým nálevem zalité předvařené pazouchy chřestu, sterilované dobře uzavřené v zavařovacím hrnci.

Jablkový křen

Chutný domácí křenex s příchutí jablek.

Jablkový křen II.

Skvělý ke grilovaným masům, nastrouhaný křen smíchaný s nastrouhaným jablkem.

Jeřabinový kompot II.

Povařené jeřabiny v cukrovém roztoku, zavařené.

Kedlubny ve sladkokyselém nálevu

Kedlubny, včetně odrůdy ,,gigant,“, může také konzervovat sterilací ve sladkokyselém nálevu. Buď pro přímé podávání jako přílohy, okořeněné pro přípravu salátů, nebo podušené pro přípravu kedlubnového zelí.

Kompot ze zelených rajských jablíček

Stolní kompot ze zelených rajčat, cukru a citrónové šťávy a kůry. Takto upravená rajská jablíčka chutí připomínají meloun.

Kopr ve sladkokyselém nálevu

Oprané snítky kopru upěchované do zavařovacích sklenic, zalité sladkokyselým nálevem, zavařené.

Kopr ve sladkokyselém nálevu II.

Přebytky kopru ze zahrádky lze i konzervovat na zimu například na přípravu kulajdy, nebo koprové omáčky. Kopr konzervujeme mladý, vysoký do 30 cm, ještě, než začne kvést.

Křen s jablky

Nastrouhaný křen s jablky promíchané s cukrem, soli, vodou a octem, sterilované.

Křen ve sladkokyselém nálevu

Nastrouhaný křen spařený sladkokyselým nálevem, sterilovaný.

Křupavé Bzenecké okurky

Křupavé a voňavé okurky získáte díky dobrému nálevu a správnému postupu zavařování.

Kukuřice v sladkokyselém nálevu

Mladé kukuřičné klasy naložené ve sladkokyselém nálevu.

Kunovjanka

Sterilovaná směs míchané zeleniny ve sladkokyselém nálevu.

Kvašený zimní zelný salát

Zelí smíchané s mrkví, česnekem, cibulí a feferonkami, zalité nálevem, nechané zkvasit.

Květák se zeleninou

V ochuceném nálevu zavařovaný květák, cibule, kapie a cuketa.

Květák ve sladkokyselém nálevu

Povařené růžičky květáku ve vodě smíchané s kyselinou citrónovou, naložené v sladkokyselém nálevu spolu s kořením, zavařené.

Lečo bez zavařování

Takto připravené lečo lze použít například pod maso, nebo jako hlavní chod zamíchané s vajíčkem a nějakou dobrou uzeninou. Ovšem využít jde i do jiných receptů, jako klasické sterilované lečo! Lečo se nekazí, vydrží ve spíži klidně i 2 roky, jako konzervant totiž slouží hořčice, kterou ale není v leču chuťově poznat.

Lilek s tymiánem

Grilované plátky lilků a snítky tymiánu zalité ochuceným teplým olejem, uležené, vhodné jako delikatesa k pivu či vínu, či příloha k pečenému nebo grilovanému masu.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.