REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

nakládaná, polotovary

Zavařený česnek

V zavařovacích sklenicích naložené stroužky česneku, sterilované spolu s kořením a chilli papričkami.

Zavařený česnek s feferonkami

Sterilovaný česnek v nálevu z vína, octa, cukru a soli s kořením a feferonkami.

Zavařený chřest

Zavařování chřestu – základní recept na sterilaci výhonků chřestu. Takto zavařený chřest vydrží ve spíži až 6 měsíců. Díky naložení jen do vody bez dalších příchutí, můžeme sterilovaný chřest použít téměř do všech receptů na čerstvý chřest.

Zavařený lilek s mrkví

Povařený lilek s mrkví, zavařený s cibulí, česnekem, směsí oleje a octa.

Zavařený okurkový salát

Ve sladkokyselém nálevu naložená kolečka nakrájené okurky spolu s křenem a cibulí, zavařená.

Zavařujeme okurky

Klasický recept na sterilované okurky.

Zelená nedozrálá rajčata zavařená jako fíky

Vhodné do sladkých nákypů a moučníků, do pudinků, piškotů apod. Chutí opravdu trochu připomínají fíky, takže je můžeme podávat i jako sladký pamlsek k vínu.

Zelené fazolky v soli

Povařené fazolky sterilované spolu s křenem.

Zelenina pod maso

Povařená zelenina naložená do sladkokyselého nálevu a pak sterilovaná.

Zelenina pro přípravu bramborového salátu

Polotovar vhodný jako zeleninový základ pro přípravu bramborového salátu.

Zelenina pro přípravu svíčkové

Zeleninový polotovar vhodný jako základ do svíčkové.

Zelenina ve sladkokyselém nálevu

V sladkokyselém nálevu sterilované cherry rajčátka, okurky, cibulky, česnek, bylinky a koření.

Zelenina ve slaném nálevu

Kořenová zelenina naložená v nálevu z vody a soli, sterilovaná, vhodná jako polotovar například na přípravu omáček, polévek, skvělá je i pod maso apod.

Zeleninová omáčka k masu

Povařená omáčka z rajčat, cuket, jablek, cibule a dalších ingrediencí, sterilovaná.

Zeleninová směs

Povařená zelenina s kečupem, olejem, octem a cukrem, sterilovaná.

Zeleninová směs na bramborový salát – sterilovaný polotovar

Takto zavařenou zeleninu stačí jen zbavit nálevu, odstranit koření a důkladně okapanou přidat k dalším surovinám na bramborový salát. Naložená zelenina dodá salátu, díky jejímu naložení spolu s kořením, další chuťový rozměr!

Zeleninová směs na topinky (sterilovaná)

Zpracovat zeleninovou úrodu můžete i jinak než ji naložit do sladkokysela. Z cuket, paprik a rajčat si vyrobte domácí zeleninovou směs, která je vynikající třeba na topinkách. Když ji zavaříte do skleniček, můžete si křupavé topinky nebo bramboráky s vláčnou směsí dopřát, kdykoliv vás napadne. Pektin pomůže směs lehce zpevnit, takže se pohodlně roztírá.

Zeleninová směs pod maso

Polotovar vhodný jako základ pod pečené nebo dušené maso.

Zeleninové lečo (sterilovaný polotovar)

Směs z paprik, rajčat a cibulí, zavařená jako polotovar pro přípravu teplého zeleninového nebo i masového leča.

Zeleninový relish z cuket a paprik

Relish je ochucená zeleninová směs, která se používá jako doplněk hot dogů, burgerů či sendvičů. Má typickou sladkokyselou chuť a hrubší strukturu. Obvykle se připravuje z okurek, cuket, cibule nebo paprik. Jeho výrazná chuť zaujme při každé grilovačce. Je praktické lehce ho zahustit přírodním pektinem, který zajistí příjemnou stabilní konzistenci. Můžete ho zavařit do skleniček a mít po ruce kdykoliv během roku.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.