REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Česnek naložený s citronem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zavařený česnek v ochuceném nálevu spolu s rozmarýnem a olivovým olejem.


Ingredience:
Na 6 malých sklenic:
12 kspalic česneku
6 ksčerstvých snítek rozmarýnu
1 kscitronu
olivový olej
Na nálev:
2 lžičkycukru
1 lžičkasoli
300 mlbílého vinného octa
300 mlbílého vína
6 kszrnek zeleného pepře
2 ksbobkových listů

Postup:

1. Do hrnce nalijeme ocet, bílé víno, přisypeme sůl, cukr, přidáme bobkové listy, zelený pepř a nálev 3 – 4 minuty povaříme
2. Česnek rozebereme na stroužky, oloupeme a povaříme 5 minut v nálevu, potom necháme česnek odležet 10 – 12 hodin, nejlépe přes noc
3. Druhý den česnek slijeme, nálev dáme stranou, stroužky naskládáme do připravených čistých a suchých sklenic, přidáme k nim do každé sklenice snítku rozmarýnu a 2 plátky citronu
4. Vše zalijeme nálevem tak, abychom na závěr mohli přidat 1 cm vrstvu olivového oleje, uzavřeme a zavařujeme 20 minut při 80 °C.

Doporučení:

Do nálevu můžeme také přidat čerstvý estragon.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy