REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

nakládaná, polotovary

Salát z pečených paprik v nálevu

Barevné papriky upečené v troubě, zapařené, oloupané, nakonec vyskládané do sklenice a zalité pikantním nálevem.

Salát z přerostlých okurek

Mate přerostlé okurky? Udělejte si z nich super salát!

Sicilská zelenina naložená v oleji

Povařená zelenina naložená v oleji s kapary, olivami a bylinkami.

Sladkokyselé okurky k okamžité konzumaci

Okurky uvařené v sladkokyselém nálevu spolu s cibulí, česnekem a křenem, vhodné k okamžité spotřebě.

Sterilovaná červená řepa podle mé babičky

Recept, jak červenou řepu zavařovaly naše babičky, je aktuální i dnes. Rozhodně stojí za vyzkoušení! Takto zavařenou řepu použijeme například jako přílohu k různým pokrmům, nebo do rozličných salátů.

Sterilovaná cherry rajčata

Sterilovaná rajčata vyrobená podle tohoto receptu, slouží jako polotovar k přípravě omáček, chutney (čatní), rajského protlaku atd. Jedna z možností, jak rajčátka uchovat na zimu.

Sterilovaná kukuřičná zrna

Zavařovací sklenice naplněné vyloupanými kukuřičnými zrny, zalité sladkokyselým nálevem, zavařené spolu s kořením.

Sterilovaná míchaná zelenina

Sterilovaná zelenina naložená ve sladkokyselém nálevu.

Sterilovaná omáčka na těstoviny

Směs z rajčat, cuket, paprik, mrkve, celeru a dalších surovin, kterou můžeme v zimních měsících použít například na těstoviny. Po přidání mletého masa připomíná boloňskou omáčku.

Sterilovaná zelená rajčata

Zelená rajčata naložená v celku, nebo pokrájená na plátky, zavařená. Jsou dobrá pod maso, na lečo, do polévky.

Sterilovaná zelenina “Moravanka”

V domácích podmínkách připravená sterilovaná zelenina, povařená na kostičky, zavařená ve sladkokyselém nálevu. Množství cca na 8 větších sklenic. Tato směs je skvělá jako součást bramborových salátů, do pomazánek, servírujeme ji také jako přílohu k masu ….

Sterilovaná žlutá řepa

Podobně jako červenou řepu lze sterilovat i jemnější žlutá řepa, která nebarví a ve sklenicích zůstane krásně žlutá naložená v čirém nálevu. Doporučuje se sklenice označit, připomíná spíše kompot z dýně.

Sterilované cuketové zelí

V zimě se nám takto zavařené cukety budou hodit. Skvělá příloha k pečeným či i jinak upraveným masům.

Sterilované červené zelí

Tento recept je jedna z variant na zavařené červené zelí zalité nálevem připraveným z přípravku Deko.

Sterilované fazolky

Sterilované mladé fazolky s měkkými semeny ve sladkokyselém nálevu.

Sterilované kapie

Červené kapie nebo červené papriky naložené v okořeněném cukrovo-octovém nálevu, sterilované.

Sterilované kedlubnové zelí

Takto upravené zelí z kedluben můžeme podávat syrové, nebo ho podusíme na sádle a podáváme jako přílohu k pečeným a dušeným masitým pokrmům.

Sterilované kořeněné okurky

Okurky zavařené v kořeněném nálevu.

Sterilované kozí rohy

Kozí rohy sklízíme nejraději červené, jsou oproti zeleným sladké a štiplavější chuti,. Nakládané v láku pak podáváme jako přílohu k uzeninám, masu, nakrájené do gulášů, salátů. Můžeme je také naplnit balkánským sýrem, atd.

Sterilované kvašáky

Klasické kvašáky sterilované v roztoku, ve kterém okurky kvasily.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.