REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné chilli papričky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečené chilli papričky plněné fetou, ančovičkami a kapary, zalité olejem, zavíčkované, skladované v lednici.


Ingredience:
Rozpis na cca 3 sklenice:
1 kgchilli papriček nebo feferonek
150 gsýra feta
50 mlvinného octa
3 ksstroužky česneku
1 skleničkaančoviček
1 skleničkakaparů
olivový olej
pepř
sůl

Postup:

1. Omyté chilli papričky zbavíme jadřinců, propláchneme vodou a necháme okapat
2. Sýr a česnek nakrájíme na tenké plátky, ančovičky na kousky, kapary propláchneme
3. Papričky dáme do zapékací misky a zalijeme olejem, tak aby byly zakryté, pečeme 15 minut v troubě vyhřáté na 180 °C, po vychladnutí je slijeme a uchováme si olej
4. Papričky plníme fetou, ančovičkami a kapary, naplněné je zakápneme octem prošlehaným s trochou soli a čerstvě umletým pepřem
5. Naplněné papričky přendáme do skleniček, zalijeme olejem a zavíčkujeme
6. Skladujeme v lednici, takto připravené vydrží i několik měsíců.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy