REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slané čínské okurky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V Číně se takto upravuje i jiná zelenina jako pikantní příloha k nevýrazným jídlům nebo jako ostré jednohubky k nápojům. Příprava podle tohoto receptu je časově náročná, ale stojí za to. Okurky jsou ostré a velmi pikantní!


Ingredience:
500 g a víceokurek nakládaček
1 sáčekmletého zázvoru
1 sáčekmleté skořice
1 sáčekkmínu
sójová omáčka
vodka
cukr
sůl

Postup:

1. Omyté okurky nakládačky dáme do mísy a prosolíme aby pustily vodu, solení opakujeme a vodu postupně slijeme, znovu prosolíme, postup opakujeme 2 dny, až okurky změknou, pozbudou vodu, zmenší svůj objem, budou svraštělé
2. Po 2 dnech je vyndáme z mísy necháme, oschnout a větší kusy rozkrojíme podélně, naskládáme do sklenice o objemu 0,7 l, při skládání do sklenice posypeme každou vrstvu okurek kořením a cukrem, nakonec do ¾ sklenice zalijeme sójovou omáčkou a povrch zalijeme vodkou, aby neplesnivěly
3. Okurky nesterilizujeme ale jen zavíčkujeme a uložíme v lednici, už po 24 hodinách jsou vhodné ke konzumaci.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy