V Číně se takto upravuje i jiná zelenina jako pikantní příloha k nevýrazným jídlům nebo jako ostré jednohubky k nápojům. Příprava podle tohoto receptu je časově náročná, ale stojí za to. Okurky jsou ostré a velmi pikantní!
Ingredience:
500 g a více | okurek nakládaček |
1 sáček | mletého zázvoru |
1 sáček | mleté skořice |
1 sáček | kmínu |
sójová omáčka | |
vodka | |
cukr | |
sůl |
Postup:
1. Omyté okurky nakládačky dáme do mísy a prosolíme aby pustily vodu, solení opakujeme a vodu postupně slijeme, znovu prosolíme, postup opakujeme 2 dny, až okurky změknou, pozbudou vodu, zmenší svůj objem, budou svraštělé
2. Po 2 dnech je vyndáme z mísy necháme, oschnout a větší kusy rozkrojíme podélně, naskládáme do sklenice o objemu 0,7 l, při skládání do sklenice posypeme každou vrstvu okurek kořením a cukrem, nakonec do ¾ sklenice zalijeme sójovou omáčkou a povrch zalijeme vodkou, aby neplesnivěly
3. Okurky nesterilizujeme ale jen zavíčkujeme a uložíme v lednici, už po 24 hodinách jsou vhodné ke konzumaci.
Autor receptu: Dalibor Marounek