REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

ostatní

Arabská pomazánka z lilků

Pikantní pomazánka z upečených lilků a pasty tahini, vhodná na bílý chléb.

Basturma sušené (dehydrované) maso

Naložená hovězí svíčková, hodně kořeněná, sušená nejméně 2 týdny v průvanu. Basturma, někdy také basterma, pastirma nebo pastourma, je typické pro národní kuchyně Středního východu. Obecně pak uznávaným standardem v kuchyni turecké, arménské a jiných zakavkazských zemí.

Červený olej II.

Olej využívaný v asijské kuchyni.

Čínské slané koláčky

Na oleji opečené kopečky masové směsi smíchané z houbami, ořechy a dalšími ingrediencemi.

Domácí rýžový papír

Na vhodné pánvi s nepřilnavým hladkým povrchem na sucho opečená tenká vrstva těstíčka, polotovar určený k dalšímu zpracování. Asi nejznámější jsou z tohoto rýžového papíru jarní závitky.

Glazura na drůbeží maso

Tato glazura dodá pečené drůbeži pikantní chuť a exotické aroma.

Kokosové mléko

Recept na přípravu kokosového mléka potřebného k přípravě mnoha pokrmů z Indie.

Miso-tahini dresink s javorovým sirupem

Salátový dresink podle japonského receptu připravený z pasty miso, sezamové pasty tahini, rýžového octa a javorového sirupu.

Ořechové domácí tahini (sezamová pasta)

Szamovou pastu můžeme přidávat do různých dipů nebo z ní například připravit zálivku na salát. Ovšem především je to jedna ze základních ingrediencí na přípravu hummusu, který je tak oblíbený zejména v oblasti Středního východu.

Samosa s kozím sýrem a medem

V troubě upečené šátečky plněné kozím sýrem, kousky jablek, medem a nahrubo podrcené vlašské ořechy. Recept z indické kuchyně.

Slané čínské okurky

V Číně se takto upravuje i jiná zelenina jako pikantní příloha k nevýrazným jídlům nebo jako ostré jednohubky k nápojům. Příprava podle tohoto receptu je časově náročná, ale stojí za to. Okurky jsou ostré a velmi pikantní!

Sušenky štěstí

Asi všichni známe čínské sušenky štěstí, které se podávají po jídle v čínských restauracích. Ale umíte si je vyrobit doma? Zde je recept.

Šáhožehan

Recept původem z Číny. Šáhožehan používáme jako pomazánku nebo k dochucení pokrmů či omáček, které nemají výraznou chuť.

Teriyaki omáčka

Tato omáčka kromě chuti pomáhá, díky obsaženým enzymům, ke změkčení masa. Používá se především v japonské kuchyni nejen jako dochucovadlo, ale také jako dip.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy