ostatní
Arabská pomazánka z lilků
Pikantní pomazánka z upečených lilků a pasty tahini, vhodná na bílý chléb.
Basturma sušené (dehydrované) maso
Naložená hovězí svíčková, hodně kořeněná, sušená nejméně 2 týdny v průvanu. Basturma, někdy také basterma, pastirma nebo pastourma, je typické pro národní kuchyně Středního východu. Obecně pak uznávaným standardem v kuchyni turecké, arménské a jiných zakavkazských zemí.
Červený olej II.
Olej využívaný v asijské kuchyni.
Čínské slané koláčky
Na oleji opečené kopečky masové směsi smíchané z houbami, ořechy a dalšími ingrediencemi.
Domácí rýžový papír
Na vhodné pánvi s nepřilnavým hladkým povrchem na sucho opečená tenká vrstva těstíčka, polotovar určený k dalšímu zpracování. Asi nejznámější jsou z tohoto rýžového papíru jarní závitky.
Glazura na drůbeží maso
Tato glazura dodá pečené drůbeži pikantní chuť a exotické aroma.
Kokosové mléko
Recept na přípravu kokosového mléka potřebného k přípravě mnoha pokrmů z Indie.
Miso-tahini dresink s javorovým sirupem
Salátový dresink podle japonského receptu připravený z pasty miso, sezamové pasty tahini, rýžového octa a javorového sirupu.
Ořechové domácí tahini (sezamová pasta)
Szamovou pastu můžeme přidávat do různých dipů nebo z ní například připravit zálivku na salát. Ovšem především je to jedna ze základních ingrediencí na přípravu hummusu, který je tak oblíbený zejména v oblasti Středního východu.
Samosa s kozím sýrem a medem
V troubě upečené šátečky plněné kozím sýrem, kousky jablek, medem a nahrubo podrcené vlašské ořechy. Recept z indické kuchyně.
Slané čínské okurky
V Číně se takto upravuje i jiná zelenina jako pikantní příloha k nevýrazným jídlům nebo jako ostré jednohubky k nápojům. Příprava podle tohoto receptu je časově náročná, ale stojí za to. Okurky jsou ostré a velmi pikantní!
Sušenky štěstí
Asi všichni známe čínské sušenky štěstí, které se podávají po jídle v čínských restauracích. Ale umíte si je vyrobit doma? Zde je recept.
Šáhožehan
Recept původem z Číny. Šáhožehan používáme jako pomazánku nebo k dochucení pokrmů či omáček, které nemají výraznou chuť.
Teriyaki omáčka
Tato omáčka kromě chuti pomáhá, díky obsaženým enzymům, ke změkčení masa. Používá se především v japonské kuchyni nejen jako dochucovadlo, ale také jako dip.
reklama