REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Teriyaki omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tato omáčka kromě chuti pomáhá, díky obsaženým enzymům, ke změkčení masa. Používá se především v japonské kuchyni nejen jako dochucovadlo, ale také jako dip.


Ingredience:
250 mlsójové omáčky
150 mlMirinu (rýžové víno)
2 lžícerýžového octa
1 lžícena jemno nastrouhaného zázovru
1 lžičkasezamového oleje
65 gbílého cukru
1 ksstroužek česneku
špetku nadrcené chilli papričky
černý pepř dle chuti

Postup:

1. Rýžové víno Mirin přivedeme k varu, stáhneme zdroj tepla na polovinu a necháme probublávat přibližně 10 minut
2. Přidáme sójovou omáčku, rýžový ocet, chilli papričku, sezamový olej, česnek, zázvor, cukr a černý pepř
3. Až se cukr rozpustí, omáčku vaříme ještě dalších 5 minut
4. Hotovou Teriyaki omáčku nalijeme do vhodné nádoby a skladujeme v chladu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy