REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Asie


Alu šúrvá – indická bramborová polévka

Polévka připravená z kuřecího vývaru, brambor, cibule, kari a dalších ingreiencí, servírovaná zjemněná mlékem a ozdobená jarní cibulkou.

Arabská pita

Arabský chléb podávaný za tepla.

Arabská pomazánka z lilků

Pikantní pomazánka z upečených lilků a pasty tahini, vhodná na bílý chléb.

Arabský chléb

Jedna z variant na arabský chléb připravený z hrubé bílé chlebové mouky, sušeného droždí, teplé vody a římského kmínu.

Arašídová omáčka

Pikantní omáčka připravená z kokosového mléka, arašídového másla a dalších ingrediencí, skvělá jako příloha ke grilovaným masům.

Asijská kuřecí polévka s nudlemi

Hutná obědová ostřejší polévka asijského stylu plná masa, nudlí, zeleniny a bylinek. Jde o sytou polévku, která skvěle zahřeje a spolu s čerstvým pečivem se může podávat jako hlavní chod.

Asijská pikantní omáčka

Omáčka ze silného slepičího nebo vepřového vývaru, cibule, česneku, vinného octa …

Asijská polévka s treskou

Silný kuřecí vývar ochucený zázvorem, chilli a ústřičnou omáčkou servírovaný spolu se zeleninou, nudličkami tresky a čínskými nudlemi, zahřeje nejen v zimě. Jde o tzv. obědovou polévku.

Asijská polévka ze zelí pak choi

Rychlá, pikantní polévka z kuřecího vývaru, která zahřeje i zasytí. Recept z Asie na ostrou polévku díky použité chilli papričky.

Asijské křupavé hovězí kousky

Pro milovníky sladké, kořeněné chuti tu máme tento recept. Připravte si doma křupavé hovězí nudličky na čínský způsob. Příprava receptu do 30 minut.

Asijské rybí závitky

Netradičně připravená ryba na asijský způsob. Příprava je poněkud náročnější, ale pokud se dílo podaří, závitky jsou skvělé!

Asijské závitky s kuřecím masem a houbami

Rýžový papír lze naplnit čímkoli. Ochucená kombinace hub, kuřecího masa, zeleniny a rýže patří mezi nejoblíbenější. Z uvedené dávky uděláme 12 závitků.

Asijské zeleninové nudle s pikantní zálivkou (RAW)

Svěží barevná kombinace vybrané zeleniny s ostřejší zálivkou potěší oko i chutě každého milovníka asijské kuchyně.

Asijský kvašený zelný salát

Zdroj vitamínů v zimním období podobně jako korejské Kimchi. Salát má jemnou, nasládlou, slanou a ostrou chuť. Podáváme k asijským pokrmům, chutná ale skvěle i samotný. Vhodný je pak na jarní očistu organismu.

Asijský salát ze zelí pak choi

Pak choi má křupavou, lahodnou chuť. Na saláty je ideální. Vyzkoušejte například tento recept, určitě vás zaujme a bude moc chutnat buď jako lehký hlavní chod, například spolu s opečenými tousty, nebo jako přílohu k různým masitým pokrmům.

Asijský zeleninový vývar

Polévka připravená ze zeleninového vývaru, hub shiitake, zeleniny, sójové omáčky Kikkoman …

Atjar ketimun

Indonéská příprava okurek, ty se podávají jako příloha k různým pokrmům. Okurky mají ostrou, pikantní chuť.

Awajuki ičigo

Bílkové řezy s jahodami. Recept z Japonska.

Bami goreng

Asijské nudle uvařené a pak opečené spolu s kuřecím masem a dalšími ingrediencemi.

Basturma sušené (dehydrované) maso

Naložená hovězí svíčková, hodně kořeněná, sušená nejméně 2 týdny v průvanu. Basturma, někdy také basterma, pastirma nebo pastourma, je typické pro národní kuchyně Středního východu. Obecně pak uznávaným standardem v kuchyni turecké, arménské a jiných zakavkazských zemí.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy