REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Asie


Alu šúrvá – indická bramborová polévka

Polévka připravená z kuřecího vývaru, brambor, cibule, kari a dalších ingreiencí, servírovaná zjemněná mlékem a ozdobená jarní cibulkou.

Arabská pita

Arabský chléb podávaný za tepla.

Arabská pomazánka z lilků

Pikantní pomazánka z upečených lilků a pasty tahini, vhodná na bílý chléb.

Arabský chléb

Jedna z variant na arabský chléb připravený z hrubé bílé chlebové mouky, sušeného droždí, teplé vody a římského kmínu.

Arašídová omáčka

Pikantní omáčka připravená z kokosového mléka, arašídového másla a dalších ingrediencí, skvělá jako příloha ke grilovaným masům.

Asijská pikantní omáčka

Omáčka ze silného slepičího nebo vepřového vývaru, cibule, česneku, vinného octa …

Asijské rybí závitky

Netradičně připravená ryba na asijský způsob. Příprava je poněkud náročnější, ale pokud se dílo podaří, závitky jsou skvělé!

Asijské závitky s kuřecím masem a houbami

Rýžový papír lze naplnit čímkoli. Ochucená kombinace hub, kuřecího masa, zeleniny a rýže patří mezi nejoblíbenější. Z uvedené dávky uděláme 12 závitků.

Asijské zeleninové nudle s pikantní zálivkou (RAW)

Svěží barevná kombinace vybrané zeleniny s ostřejší zálivkou potěší oko i chutě každého milovníka asijské kuchyně.

Asijský zeleninový vývar

Polévka připravená ze zeleninového vývaru, hub shiitake, zeleniny, sójové omáčky Kikkoman …

Atjar ketimun

Indonéská příprava okurek, ty se podávají jako příloha k různým pokrmům. Okurky mají ostrou, pikantní chuť.

Awajuki ičigo

Bílkové řezy s jahodami. Recept z Japonska.

Bami goreng

Asijské nudle uvařené a pak opečené spolu s kuřecím masem a dalšími ingrediencemi.

Basturma (sušené maso)

Naložená svíčková, hodně kořeněná, sušená nejméně 2 týdny v průvanu.

Bengalúru

Jedná se recept z Indie na kuřecí kousky ve sladko-pálivé omáčce. Milovníci sladkopálivých chutí si opravdu pochutnají, je to velice dobré, všechny ty chutě se hezky doplňují a ve finále je to něco neskutečně lahodného.

Bo Kho – vietnamský hovězí guláš

Jde o vietnamský pokrm z hovězího masa, zeleniny a koření hodně připomínající náš český guláš. Bo Kho je však nezahuštěný, hodně ostrý …. hlavně díky některým použitým exotickým surovinám také chutná jinak.

Bobotee

Mleté maso ochucené kari, spolu s rajčaty a mandlemi zapečené v troubě zalité vejci rozšlehanými spolu s mlékem.

Bombajské brambory

V indických restauracích po celém světě velmi populární příloha, přitom v Indii se téměř nevaří.

Bombajské kuře

Kuřecí paličky orestované na pánvi, podušené na koření spolu s chilli papričkami a konzervovanými rajčaty, přelité kokosovým mlékem. Recept z Indie podle Světlany Nálepkové z pořadu VIP Prostřeno.

Brokátová vejce (Nišiki tamago)

Toto vaječné jídlo se v Japonsku podává jako moučník nebo zákusek k čaji.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy