Asie
Alu šúrvá – indická bramborová polévka
Polévka připravená z kuřecího vývaru, brambor, cibule, kari a dalších ingreiencí, servírovaná zjemněná mlékem a ozdobená jarní cibulkou.
Arabská pita
Arabský chléb podávaný za tepla.
Arabská pomazánka z lilků
Pikantní pomazánka z upečených lilků a pasty tahini, vhodná na bílý chléb.
Arabský chléb
Jedna z variant na arabský chléb připravený z hrubé bílé chlebové mouky, sušeného droždí, teplé vody a římského kmínu.
Arašídová omáčka
Pikantní omáčka připravená z kokosového mléka, arašídového másla a dalších ingrediencí, skvělá jako příloha ke grilovaným masům.
Asijská kuřecí polévka s nudlemi
Hutná obědová ostřejší polévka asijského stylu plná masa, nudlí, zeleniny a bylinek. Jde o sytou polévku, která skvěle zahřeje a spolu s čerstvým pečivem se může podávat jako hlavní chod.
Asijská pikantní omáčka
Omáčka ze silného slepičího nebo vepřového vývaru, cibule, česneku, vinného octa …
Asijská polévka s treskou
Silný kuřecí vývar ochucený zázvorem, chilli a ústřičnou omáčkou servírovaný spolu se zeleninou, nudličkami tresky a čínskými nudlemi, zahřeje nejen v zimě. Jde o tzv. obědovou polévku.
Asijská polévka ze zelí pak choi
Rychlá, pikantní polévka z kuřecího vývaru, která zahřeje i zasytí. Recept z Asie na ostrou polévku díky použité chilli papričky.
Asijské křupavé hovězí kousky
Pro milovníky sladké, kořeněné chuti tu máme tento recept. Připravte si doma křupavé hovězí nudličky na čínský způsob. Příprava receptu do 30 minut.
Asijské rybí závitky
Netradičně připravená ryba na asijský způsob. Příprava je poněkud náročnější, ale pokud se dílo podaří, závitky jsou skvělé!
Asijské závitky s kuřecím masem a houbami
Rýžový papír lze naplnit čímkoli. Ochucená kombinace hub, kuřecího masa, zeleniny a rýže patří mezi nejoblíbenější. Z uvedené dávky uděláme 12 závitků.
Asijské zeleninové nudle s pikantní zálivkou (RAW)
Svěží barevná kombinace vybrané zeleniny s ostřejší zálivkou potěší oko i chutě každého milovníka asijské kuchyně.
Asijský kvašený zelný salát
Zdroj vitamínů v zimním období podobně jako korejské Kimchi. Salát má jemnou, nasládlou, slanou a ostrou chuť. Podáváme k asijským pokrmům, chutná ale skvěle i samotný. Vhodný je pak na jarní očistu organismu.
Asijský salát ze zelí pak choi
Pak choi má křupavou, lahodnou chuť. Na saláty je ideální. Vyzkoušejte například tento recept, určitě vás zaujme a bude moc chutnat buď jako lehký hlavní chod, například spolu s opečenými tousty, nebo jako přílohu k různým masitým pokrmům.
Asijský zeleninový vývar
Polévka připravená ze zeleninového vývaru, hub shiitake, zeleniny, sójové omáčky Kikkoman …
Atjar ketimun
Indonéská příprava okurek, ty se podávají jako příloha k různým pokrmům. Okurky mají ostrou, pikantní chuť.
Awajuki ičigo
Bílkové řezy s jahodami. Recept z Japonska.
Bami goreng
Asijské nudle uvařené a pak opečené spolu s kuřecím masem a dalšími ingrediencemi.
Basturma sušené (dehydrované) maso
Naložená hovězí svíčková, hodně kořeněná, sušená nejméně 2 týdny v průvanu. Basturma, někdy také basterma, pastirma nebo pastourma, je typické pro národní kuchyně Středního východu. Obecně pak uznávaným standardem v kuchyni turecké, arménské a jiných zakavkazských zemí.
reklama