Rýžový papír lze naplnit čímkoli. Ochucená kombinace hub, kuřecího masa, zeleniny a rýže patří mezi nejoblíbenější. Z uvedené dávky uděláme 12 závitků.
Ingredience:
12 ks | rýžového papíru |
2 ks | stroužky česneku |
1 ks | červené masité papriky |
1/2 ks | pórku |
300 g | hub (nejlépe směs) |
300 g | kuřecího masa |
100 g | uvařené rýže |
1/2 lžičky | strouhaného zázvoru |
sojová omáčka | |
pepř | |
olej | |
sůl | |
Na omáčku: | |
2 lžíce | vody |
1 lžíce | sojové omáčky |
1 lžička | citronové šťávy |
1 lžička | oleje |
1/2 lžičky | koriandru |
2 ks | stroužky česneku |
Postup:
- Kuřecí maso a houby nakrájíme na drobné kousky
- V pánvi rozehřejeme olej, přidáme kuřecí maso, houby, kolečka pórku, proužky papriky, ochutíme sojovou omáčkou, zázvorem, česnekem a pepřem, podusíme do měkka
- K hotové směsi přidáme uvařenou rýži, promícháme, případně přisolíme
- Rýžový papír navlhčíme, aby byl tvárný, doprostřed rozprostřeme směs, zatočíme do tvaru závitků
- Závitky smažíme do zlatova ve vyšší vrstvě oleje, necháme na ubrousku vsáknout, přebytečný olej
- Hotové závitky přelijeme omáčkou, kterou vyšleháme vidličkou z uvedených surovin, nebo omáčku servírujeme v misce, kde se pak závitky namáčí.
Text i foto: D. Marounek