REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Asijské rybí závitky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Netradičně připravená ryba na asijský způsob. Příprava je poněkud náročnější, ale pokud se dílo podaří, závitky jsou skvělé!


Ingredience:
Z uvedené dávky je 16 závitků - pro 4 osoby:
500 gfiletů z tresky
250 gvařené rýže
2 kshvězdičky badyánu
1 ksčervená masitá paprika
1 kspórek
2 lžícerybí omáčky
1 lžícestrouhaného zázvoru
1 lžícenasekané petrželky nebo koriandru
mořská sůl
chilli
olej
16 ksrýžového papíru
Na omáčku:
2 lžícesojové omáčky
2 lžícevody
1 lžícenasekané petrželky
1 lžíceoleje
2 ksstroužky česneku
citronová šťáva dle chuti

Postup:
  1. Do většího hrnce nalijeme 2 cm vody, do vody přidáme badyán, ½ lžíce nastrouhaného zázvoru, do hrnce postavíme pařák, na pařák položíme rybí filety kůží dolů, osolíme mořskou solí, hrnec přiklopíme pokličkou, vaříme v páře na mírném plameni 10 minut
  2. Hotovou rybu necháme vychladnout, odstraníme kůži, maso rozebereme na lupínky, případně odstraníme kůstky, maso odložíme stranou
  3. V pánvi na oleji podusíme nakrájený pórek na kolečka, proužky papriky, necháme vychladnout
  4. Do mísy nasypeme uvařenou rýži, přidáme podušenou zeleninu, rybí maso, nasekanou petrželku, směs promícháme, ochutíme rybí omáčkou, chilli, zázvorem, solí
  5. Rýžový papír položíme na mokrou utěrku, když zvláční, do středu navršíme směs, okraje papíru přehneme, utvoříme obdélníkové balíčky
  6. Na plech položíme pečící papír, naskládáme balíčky, přehnutými okraji dolů na plech, potřeme olejem, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 10-12 minut až začne papír na povrchu zlátnout
  7. Upečené závitky na talíři přelije omáčkou, kterou uděláme z uvedených surovin (rozmícháme vidličkou vodu se sojovou omáčkou, citronovou šťávou, olejem a přidáme nasekaný nadrobno česnek a petrželku).
Doporučení:

Závitky je možno též opéct ve vyšší vrstvě oleje ve fritéze. K závitkům se podává kimchi (kimči), kvašená zelenina.

Poznámka:

Rýžový papír se dnes dá běžně koupit, ale můžete si ho také připravit doma. Recept na rýžový papír najdete zde: Domácí rýžový papír

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Soutěž Svačina roku Rio Mare má rekordní účast a mediálního partnera

Soutěž Svačina roku Rio Mare vstupuje do 7. ročníku s rekordní účastí škol i studentů. I letos mladí kuchaři soutěží o ceny v hodnotě 45 000 Kč. Novinkou soutěže je rozšíření hlavních surovin o Rio Mare makrely a sardinky. Soutěž pořádá výhradní distributor značky Rio Mare na českém trhu společnost Bolton Czechia. Mediálním partnerem soutěže jsou regionální noviny Deník.

číst dále ...

U Galerie Vaňkovka se uskuteční Food Truck Festival. Gastronomický zážitek připraví 21 dodávek a 12metrový vagón

Na další várku dobrot se mohou od 11. do 13. října těšit návštěvníci Food Truck Festivalu, který se odehraje v prostorách vedle Galerie Vaňkovka. Na pultech občerstvovacích dodávek nebudou chybět například populární burgery s vyladěnými recepturami, roast beefy, kachní paličky, mexické tacos, ale i méně tradiční jídla jako kanadské hranolky poutine či čínské knedlíčky Dim Sum. Část výtěžku z prodeje občerstvení poputuje na konto Nadace Emil podporující mladé hendikepované sportovce.

číst dále ...

Rozdá se 300 žemlovek zdarma. Zachraň jídlo tím oslaví vznik kuchařky

Večer 16. října bude ve znamení “záchranářských” receptů. V Pražském kreativním centru oslaví iniciativa Zachraň jídlo vznik nové kuchařky Zachraň jídlo v kuchyni, která obsahuje 100 receptů, jak doma neplýtvat jídlem. Během happeningu rozdají dobrovolníci 300 porcí luxusních žemlovek ze surovin, které by se jinak nevyužily. Kromě křtu kuchařky a výdeje žemlovek bude na místě bohatý program: od workshopů na výrobu sušenek z dužiny, promítání filmu o plýtvání jídlem, výstavy až po drinky ze “zachráněného” ovoce. Vstup na akci je zdarma.

číst dále ...

Zdravá hravá snídaně pro malé i velké

Snídaně je základ dne. Říkají to babičky, maminky i odborníci. První ranní pokrm nás nastartuje, dodá nám energii a často určí i náladu, která nás bude provázet po zbytek dne. Nezapomínejte proto snídat a dopřejte si na to dostatek času. A to naučte i své děti.

číst dále ...

Proč nejíme luštěniny?

Všichni víme, že jsou luštěniny zdravé, plné vlákniny a bílkovin a v neposlední řadě také vitamínů a minerálů. Přitom jsou chutné a u mnoha národů obhajují dokonce první příčky mezi konzumovanými potravinami. Co tedy způsobuje naši nechuť ke konzumaci této jinde oblíbené součásti jídelníčku?

číst dále ...

Hurá do školy po pořádné snídani

Ráno nepřemýšlíme jen nad tím, jakou svačinu svým potomkům přibalit s sebou do školy. Hlavu nám často také zamotá rozhodování, co připravit k snídani. Pokud vám došla inspirace a chcete zkusit něco nového, určitě oceníte pár tipů na zdravé a hravé snídaně, které „dělají den“. Nezbývá-li vám na ně v každodenním shonu čas, pusťte se do jejich přípravy o víkendu, kdy můžete zapojit i děti. Jak vybírat suroviny a na co si dát pozor?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy