REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Asijské rybí závitky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Netradičně připravená ryba na asijský způsob. Příprava je poněkud náročnější, ale pokud se dílo podaří, závitky jsou skvělé!


Ingredience:
Z uvedené dávky je 16 závitků - pro 4 osoby:
500 gfiletů z tresky
250 gvařené rýže
2 kshvězdičky badyánu
1 ksčervená masitá paprika
1 kspórek
2 lžícerybí omáčky
1 lžícestrouhaného zázvoru
1 lžícenasekané petrželky nebo koriandru
mořská sůl
chilli
olej
16 ksrýžového papíru
Na omáčku:
2 lžícesojové omáčky
2 lžícevody
1 lžícenasekané petrželky
1 lžíceoleje
2 ksstroužky česneku
citronová šťáva dle chuti

Postup:
  1. Do většího hrnce nalijeme 2 cm vody, do vody přidáme badyán, ½ lžíce nastrouhaného zázvoru, do hrnce postavíme pařák, na pařák položíme rybí filety kůží dolů, osolíme mořskou solí, hrnec přiklopíme pokličkou, vaříme v páře na mírném plameni 10 minut
  2. Hotovou rybu necháme vychladnout, odstraníme kůži, maso rozebereme na lupínky, případně odstraníme kůstky, maso odložíme stranou
  3. V pánvi na oleji podusíme nakrájený pórek na kolečka, proužky papriky, necháme vychladnout
  4. Do mísy nasypeme uvařenou rýži, přidáme podušenou zeleninu, rybí maso, nasekanou petrželku, směs promícháme, ochutíme rybí omáčkou, chilli, zázvorem, solí
  5. Rýžový papír položíme na mokrou utěrku, když zvláční, do středu navršíme směs, okraje papíru přehneme, utvoříme obdélníkové balíčky
  6. Na plech položíme pečící papír, naskládáme balíčky, přehnutými okraji dolů na plech, potřeme olejem, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 10-12 minut až začne papír na povrchu zlátnout
  7. Upečené závitky na talíři přelije omáčkou, kterou uděláme z uvedených surovin (rozmícháme vidličkou vodu se sojovou omáčkou, citronovou šťávou, olejem a přidáme nasekaný nadrobno česnek a petrželku).
Doporučení:

Závitky je možno též opéct ve vyšší vrstvě oleje ve fritéze. K závitkům se podává kimchi (kimči), kvašená zelenina.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy