REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

předkrmy

Asijské rybí závitky

Netradičně připravená ryba na asijský způsob. Příprava je poněkud náročnější, ale pokud se dílo podaří, závitky jsou skvělé!

Asijské závitky s kuřecím masem a houbami

Rýžový papír lze naplnit čímkoli. Ochucená kombinace hub, kuřecího masa, zeleniny a rýže patří mezi nejoblíbenější. Z uvedené dávky uděláme 12 závitků.

Cibulové bhádží s mátou

Tento předkrm z Indie podáváme horký nebo teplý.

Čínská čajová vejce

Vejce uvařená na hniličku, po narušení skořápek naložená do čajového kořeněného nálevu. Chuť takto připravených vajec je pikantní, ostře kořeněná. Nejvýraznější je u těch vajec, u nichž při naklepávání skořápky praskl bílek a hnědý kořeněný nálev natekl až ke žloutkům.

Falafel

Pita chleby plněné zeleným salátem, červenou cibulí a cizrnovými karbanátkami.

Hovězí samosas

I když je v Indii samosas připravovaný především z jehněčího masa, tato varianta s hovězího masa má také něco do sebe.

Indická plněná aloo paratha

Tento recept je od Slovenky žijící v Indii Michaely S. Samanth a moc jí za něj děkuji. Už jsem parathy několikrát jedla v indických restauracích a teď už vím, jak na ně i doma.

Jarní závitky

Jarní závitky jsou obecným pojmenováním velké skupiny asijských závitků z rýžového „papíru“ plněných různorodou směsí. Připravují se ve Vietnamu, Číně … Existuje neuvěřitelné množství mutací, v podstatě oblast od oblasti, rodina od rodiny.

Jarní zeleninové závitky

Zarolované rýžové papíry naplněné směsí z kuřecího masa, zeleniny a dalších igrediencí, smažené dozlatova.

Krevety v pálivé omáčce

Recept z pořadu “VIP Prosteno” od pana Pavla Vítka na pikantní předkrm z Barmy.

Kwej-wej-ti-š

Kuřecí nudličky s pikantní omáčkou.

Madráské vaječné karí

S cibulí orestované kari koření, smíchané s protlakem a citronovou šťávou, servírované s natvrdo uvařenými vejci a rýží.

Marinované vepřové ledvinky

Recept na chutnou úprava ledvinek z čínské kuchyně. Jde o v mléce máčené ledvinky, pak marinované spolu s houbami a masitou paprtikou, naložené v nálevu, servírované za studena.

Pang-pang-ti-š

Nudličky z kuřecího masa s pikantní omáčkou.

Pomerančové kuře

V destilátu naložené kousky kuřete, obalené ve škrobu, blanšírované, orestované s pomerančovou kůrou a nakonec prohřáté v pikantní omáčce, servírované studené jako předkrm. Recept z pořadu VIP Prostřeno, od pana Petra Kotvalda.

Raita s křupavými závitky

Zeleninové rolky usmažené dozlatova, servírované s ochucenou raitou.

Rozložené sushi

Sushi tak trochu jinak. Jde o studený předkrm, který potěší nejen gurmánovo oko, ale i milovníky asijské kuchyně.

Samosas

Samosas je velmi populární předkrm nebo příloha indické kuchyně.

Slepice v červeném oleji

Nejlépe v tlakovém hrnci povařená slepice, natrhaná na kousky, spařená červeným olejem, dochucená vínem, plnotučnou hořčicí a kořením.

Smažené jarní závitky

Zarolované rýžové papíry naplněné masovou směsí, usmažené dozlatova.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy