předkrmy
Asijské rybí závitky
Netradičně připravená ryba na asijský způsob. Příprava je poněkud náročnější, ale pokud se dílo podaří, závitky jsou skvělé!
Asijské závitky s kuřecím masem a houbami
Rýžový papír lze naplnit čímkoli. Ochucená kombinace hub, kuřecího masa, zeleniny a rýže patří mezi nejoblíbenější. Z uvedené dávky uděláme 12 závitků.
Cibulové bhádží s mátou
Tento předkrm z Indie podáváme horký nebo teplý.
Čínská čajová vejce
Vejce uvařená na hniličku, po narušení skořápek naložená do čajového kořeněného nálevu. Chuť takto připravených vajec je pikantní, ostře kořeněná. Nejvýraznější je u těch vajec, u nichž při naklepávání skořápky praskl bílek a hnědý kořeněný nálev natekl až ke žloutkům.
Falafel
Pita chleby plněné zeleným salátem, červenou cibulí a cizrnovými karbanátkami.
Hovězí samosas
I když je v Indii samosas připravovaný především z jehněčího masa, tato varianta s hovězího masa má také něco do sebe.
Indická plněná aloo paratha
Tento recept je od Slovenky žijící v Indii Michaely S. Samanth a moc jí za něj děkuji. Už jsem parathy několikrát jedla v indických restauracích a teď už vím, jak na ně i doma.
Jarní závitky
Jarní závitky jsou obecným pojmenováním velké skupiny asijských závitků z rýžového „papíru“ plněných různorodou směsí. Připravují se ve Vietnamu, Číně … Existuje neuvěřitelné množství mutací, v podstatě oblast od oblasti, rodina od rodiny.
Jarní zeleninové závitky
Zarolované rýžové papíry naplněné směsí z kuřecího masa, zeleniny a dalších igrediencí, smažené dozlatova.
Krevety v pálivé omáčce
Recept z pořadu “VIP Prosteno” od pana Pavla Vítka na pikantní předkrm z Barmy.
Kwej-wej-ti-š
Kuřecí nudličky s pikantní omáčkou.
Madráské vaječné karí
S cibulí orestované kari koření, smíchané s protlakem a citronovou šťávou, servírované s natvrdo uvařenými vejci a rýží.
Marinované vepřové ledvinky
Recept na chutnou úprava ledvinek z čínské kuchyně. Jde o v mléce máčené ledvinky, pak marinované spolu s houbami a masitou paprtikou, naložené v nálevu, servírované za studena.
Pang-pang-ti-š
Nudličky z kuřecího masa s pikantní omáčkou.
Pomerančové kuře
V destilátu naložené kousky kuřete, obalené ve škrobu, blanšírované, orestované s pomerančovou kůrou a nakonec prohřáté v pikantní omáčce, servírované studené jako předkrm. Recept z pořadu VIP Prostřeno, od pana Petra Kotvalda.
Raita s křupavými závitky
Zeleninové rolky usmažené dozlatova, servírované s ochucenou raitou.
Rozložené sushi
Sushi tak trochu jinak. Jde o studený předkrm, který potěší nejen gurmánovo oko, ale i milovníky asijské kuchyně.
Samosas
Samosas je velmi populární předkrm nebo příloha indické kuchyně.
Slepice v červeném oleji
Nejlépe v tlakovém hrnci povařená slepice, natrhaná na kousky, spařená červeným olejem, dochucená vínem, plnotučnou hořčicí a kořením.
Smažené jarní závitky
Zarolované rýžové papíry naplněné masovou směsí, usmažené dozlatova.
- 1
- 2
- Následující
reklama