REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pang-pang-ti-š

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nudličky z kuřecího masa s pikantní omáčkou.


Ingredience:
1 kskuřete
2 ksvětší salátové okurky
2 lžícesójové omáčky
2 lžíceoleje
1/2 lžičkyzázvoru
1/2 lžičkyglutasolu
1 dldezertního vína
vinný ocet
sůl

Postup:

1. Kuře uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, necháme ho vychladnout
2. Vychladlé kuře obereme z kostí, nakrájíme na nudličky
3. Na nudličky nakrájíme i oprané čerstvé okurky
4. Na mísu naskládáme nejdříve nakrájené okurky a potom kuřecí maso ochucené zázvorem, ozdobíme kouskem kuřecích prsíček
5. Takto připravenou mísu zalijeme omáčkou z dezertního vína, soli, octa, oleje, glutasolu a sójové omáčky.

Poznámka:

Glutasol: Není koření, ale dochucovací prostředek, používaný do většiny pokrmů, do polévek, omáček, slaných omelet, uzenin. Nesmí se dlouho vařit. Vlastní chuť nemá, ale každou chuť zvýrazňuje. Proto se může používat i při nakládání masa.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy