Nudličky z kuřecího masa s pikantní omáčkou.
Ingredience:
1 ks | kuřete |
2 ks | větší salátové okurky |
2 lžíce | sójové omáčky |
2 lžíce | oleje |
1/2 lžičky | zázvoru |
1/2 lžičky | glutasolu |
1 dl | dezertního vína |
vinný ocet | |
sůl |
Postup:
1. Kuře uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, necháme ho vychladnout
2. Vychladlé kuře obereme z kostí, nakrájíme na nudličky
3. Na nudličky nakrájíme i oprané čerstvé okurky
4. Na mísu naskládáme nejdříve nakrájené okurky a potom kuřecí maso ochucené zázvorem, ozdobíme kouskem kuřecích prsíček
5. Takto připravenou mísu zalijeme omáčkou z dezertního vína, soli, octa, oleje, glutasolu a sójové omáčky.
Glutasol: Není koření, ale dochucovací prostředek, používaný do většiny pokrmů, do polévek, omáček, slaných omelet, uzenin. Nesmí se dlouho vařit. Vlastní chuť nemá, ale každou chuť zvýrazňuje. Proto se může používat i při nakládání masa.