REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Falafel

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pita chleby plněné zeleným salátem, červenou cibulí a cizrnovými karbanátkami.


Ingredience:
400 gcizrny
4 kschlebů pita
3 ksjarní cibulky s natí
2 ksstroužků česneku
1 ksčervené cibule
1 kssalát natrhaný na jednotlivé listy
1 ksvejce
2 lžícehladké mouky
1 lžičkamletého římského kmínu
1 lžičkamletého koriandru
šťáva i kůra z 1/2 citronu
špetka chilli
mletý pepř
voda
olej
sůl
Na dresink:
4 lžíce hustého řeckého jogurtu
2 lžícecitronové šťávy
1-2 ksstroužků česneku
1 hrstčerstvého koriandru
1 cm kousku zázvoru

Postup:

1. Cizrnu na 10 hodin namočíme do vody, pak slijeme, zhruba 1 hodinu povaříme v nové vodě, scedíme a necháme zchladnout
2. Do mísy dáme zchladlou cizrnu, nadrobno nasekané jarní cibulky, citronovou šťávu i s kůrou, oloupané, rozetřené stroužky česneku, mletý kmín, koriandr, špetku chilli a všerozmixujeme
3. Podle chuti osolíme, opepříme, necháme směs chvíli odpočinout, přidáme hladkou mouku, rozklepnuté vejce a navlhčenýma rukama vytvarujeme malé karbanátky, které osmažíme po obou stranách dozlatova
4. V misce smícháme bílý jogurt, citronovou šťávu, oloupané, prolisované stroužky česneku, na jemno nastrouhaný zázvor, na jemno nasekaný koriandr a pak dáme dresink na chvíli do ledničky odpočinout
5. Pita chleby rozřízneme, dovnitř dáme čerstvé listy salátu, tenká kolečka červené cibule, dva až tři falafely (karbanátky), přelijeme jogurtovým dresinkem a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy