REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Falafel

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pita chleby plněné zeleným salátem, červenou cibulí a cizrnovými karbanátkami.


Ingredience:
400 gcizrny
4 kschlebů pita
3 ksjarní cibulky s natí
2 ksstroužků česneku
1 ksčervené cibule
1 kssalát natrhaný na jednotlivé listy
1 ksvejce
2 lžícehladké mouky
1 lžičkamletého římského kmínu
1 lžičkamletého koriandru
šťáva i kůra z 1/2 citronu
špetka chilli
mletý pepř
voda
olej
sůl
Na dresink:
4 lžíce hustého řeckého jogurtu
2 lžícecitronové šťávy
1-2 ksstroužků česneku
1 hrstčerstvého koriandru
1 cm kousku zázvoru

Postup:

1. Cizrnu na 10 hodin namočíme do vody, pak slijeme, zhruba 1 hodinu povaříme v nové vodě, scedíme a necháme zchladnout
2. Do mísy dáme zchladlou cizrnu, nadrobno nasekané jarní cibulky, citronovou šťávu i s kůrou, oloupané, rozetřené stroužky česneku, mletý kmín, koriandr, špetku chilli a všerozmixujeme
3. Podle chuti osolíme, opepříme, necháme směs chvíli odpočinout, přidáme hladkou mouku, rozklepnuté vejce a navlhčenýma rukama vytvarujeme malé karbanátky, které osmažíme po obou stranách dozlatova
4. V misce smícháme bílý jogurt, citronovou šťávu, oloupané, prolisované stroužky česneku, na jemno nastrouhaný zázvor, na jemno nasekaný koriandr a pak dáme dresink na chvíli do ledničky odpočinout
5. Pita chleby rozřízneme, dovnitř dáme čerstvé listy salátu, tenká kolečka červené cibule, dva až tři falafely (karbanátky), přelijeme jogurtovým dresinkem a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy