REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí samosas

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

I když je v Indii samosas připravovaný především z jehněčího masa, tato varianta s hovězího masa má také něco do sebe.


Ingredience:
1 kglistového těsta (dvě balení)
220 gmletého hovězího masa
100 gzmraženého hrášku
1 ksvětší cibule
1 ksvelkého česnekového stroužku
1 lžícehnědého cukru
1 lžíceoleje
1 lžícekari koření
1 lžičkanastrouhaného zázvoru
1/2 lžičkykurkumy
olej na fritování
sůl

Postup:

1. Nadrobno nasekaný česnek a nastrouhaný zázvor orestujeme na rozpáleném oleji, po 1 minutě přidáme na jemno nakrájenou cibuli, kari a kurkumu, restujeme další 2-3 minuty
2. Přidáme hovězí maso, dobře promícháme a opékáme asi 10 minut
3. V této fázi do směsi vmícháme rozmrazený hrášek, zamícháme a sundáme ze zdroje tepla, necháme zcela vystydnout
4. Z rozváleného listového těsta vykrájíme 24 koleček o průměru asi 10 cm
5. Doprostřed každého kolečka dáme tak lžíci masové směsi, posypeme koriandrem, kolečko přehneme napůl a okraje dobře stlačíme, aby náplň nevytékala ven
6. Taštičky smažíme v rozpáleném oleji 2-3 minuty po každé straně, až jsou zlaté a křupavé.

Doporučení:

Jako přílohu servírujeme různé zeleninové saláty s jogurtem, studené omáčky, chutney, nebo rýži.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy