REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí samosas

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

I když je v Indii samosas připravovaný především z jehněčího masa, tato varianta s hovězího masa má také něco do sebe.


Ingredience:
1 kglistového těsta (dvě balení)
220 gmletého hovězího masa
100 gzmraženého hrášku
1 ksvětší cibule
1 ksvelkého česnekového stroužku
1 lžícehnědého cukru
1 lžíceoleje
1 lžícekari koření
1 lžičkanastrouhaného zázvoru
1/2 lžičkykurkumy
olej na fritování
sůl

Postup:

1. Nadrobno nasekaný česnek a nastrouhaný zázvor orestujeme na rozpáleném oleji, po 1 minutě přidáme na jemno nakrájenou cibuli, kari a kurkumu, restujeme další 2-3 minuty
2. Přidáme hovězí maso, dobře promícháme a opékáme asi 10 minut
3. V této fázi do směsi vmícháme rozmrazený hrášek, zamícháme a sundáme ze zdroje tepla, necháme zcela vystydnout
4. Z rozváleného listového těsta vykrájíme 24 koleček o průměru asi 10 cm
5. Doprostřed každého kolečka dáme tak lžíci masové směsi, posypeme koriandrem, kolečko přehneme napůl a okraje dobře stlačíme, aby náplň nevytékala ven
6. Taštičky smažíme v rozpáleném oleji 2-3 minuty po každé straně, až jsou zlaté a křupavé.

Doporučení:

Jako přílohu servírujeme různé zeleninové saláty s jogurtem, studené omáčky, chutney, nebo rýži.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Jaký je váš nejoblíbenejší aktuální pořad o vaření?

A máme tu novou anketu na téma: Jaký je váš nejoblíbenejší aktuální pořad o vaření? Vaříte rádi? Inspirujete se nejčastěji podle receptů slavných osobností, nebo raději vaříte podle obyčejných lidí? Sledujete rádi profesionální šou mistrů šéfkuchařů, nebojen se zájmem koukáte na různé soutěže o vaření?

číst dále ...

Užijte si Velikonoce s delikátní nádivkou

Bude o Velikonocích hostit rodinu a přátele? To by na vaší sváteční tabuli neměla chybět nádivka. Hlavička, jak se jí také přezdívá, je tradiční pokrm, kterým už naše praprababičky vítaly jaro. Za ten dlouhý čas prošla její receptura mnoha obměnami, ale základ zůstává stejný. Pečivo, sníh z bílků, maso a čerstvé bylinky. Zkuste ji letos vyšperkovat ještě zeleninou a překvapte své hosty originálním receptem.

číst dále ...

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

Příběh kešu oříšku

Přestože jde o jeden z nejoblíbenějších suchých plodů, o jeho původu se mezi lidmi ví jen velmi málo. Věděli jste například, že kešu oříšek roste na stromě jako pecka kešu jablíčka? Přečtěte si o tom, jak se kešu oříšky dostávají až na váš stůl, kdo je zpracovává a proč jsou dražší než většina jiných ořechů.

číst dále ...

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Velikonoční menu V.

Chutné velikonoční recepty logicky poskládané do slavnostního jídelního lístku. Inspirujte se a nezapomeňte k dobrému jídlu nabídnou svým strávníkům i dobré pití. Recepty v článku najdete po kliknutí na jejich název!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy