I když je v Indii samosas připravovaný především z jehněčího masa, tato varianta s hovězího masa má také něco do sebe.
Ingredience:
1 kg | listového těsta (dvě balení) |
220 g | mletého hovězího masa |
100 g | zmraženého hrášku |
1 ks | větší cibule |
1 ks | velkého česnekového stroužku |
1 lžíce | hnědého cukru |
1 lžíce | oleje |
1 lžíce | kari koření |
1 lžička | nastrouhaného zázvoru |
1/2 lžičky | kurkumy |
olej na fritování | |
sůl |
Postup:
1. Nadrobno nasekaný česnek a nastrouhaný zázvor orestujeme na rozpáleném oleji, po 1 minutě přidáme na jemno nakrájenou cibuli, kari a kurkumu, restujeme další 2-3 minuty
2. Přidáme hovězí maso, dobře promícháme a opékáme asi 10 minut
3. V této fázi do směsi vmícháme rozmrazený hrášek, zamícháme a sundáme ze zdroje tepla, necháme zcela vystydnout
4. Z rozváleného listového těsta vykrájíme 24 koleček o průměru asi 10 cm
5. Doprostřed každého kolečka dáme tak lžíci masové směsi, posypeme koriandrem, kolečko přehneme napůl a okraje dobře stlačíme, aby náplň nevytékala ven
6. Taštičky smažíme v rozpáleném oleji 2-3 minuty po každé straně, až jsou zlaté a křupavé.
Jako přílohu servírujeme různé zeleninové saláty s jogurtem, studené omáčky, chutney, nebo rýži.