REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Indická plněná aloo paratha

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento recept je od Slovenky žijící v Indii Michaely S. Samanth a moc jí za něj děkuji. Už jsem parathy několikrát jedla v indických restauracích a teď už vím, jak na ně i doma.


Ingredience:
Na těsto:
1,5 hrnkuhladké mouky
cca 1 hrnekvlažné vody
2 lžíceghí (přepuštěné máslo)  nebo rozpuštěného másla
1/2 lžičkysoli
Na náplň:
4 ksmenší brambory
2 ksstroužky česneku
2 hrstišpenátových listů
koření dle chuti (garam masala, římský kmín, mletý koriandr a kurkuma)
čerstvá petrželka nebo koriandr (kdo má rád)
(možno přidat i nastrouhaný sýr)
sůl

Postup:

1. Nejprve dáme vařit doměkka brambory ve slupce, ty necháme vychladnout a poté oloupeme
2. Mouku smícháme s ghí nebo rozpuštěným máslem, osolíme a postupně zapracováváme vodu tak, aby nám vzniklo nelepivé těsto, nemusíte nutně použít všechnu vodu, kdyby těsto příliš lepilo, přisypte malinko mouky
3. Z těsta uděláme bochánek a necháme ho v utěrkou přikryté misce půl hodiny odpočinout
4. Mezitím v misce vidličkou rozmačkáme brambory, přisypeme koření, osolíme, přihodíme spařené špenátové listy a do směsi rozmačkáme česnek, vše dobře promícháme a utvoříme 5 stejně velkých kuliček
5. Těsto rozdělíme také na 5 částí a vytvarujeme do bochánků, každý bochánek vyválíme a poklademe kuličkou ze směsi, zabalíme jako buchtu a zlehka, opatrně (aby nám těsto nikde neprasklo) rozvalujeme do všech stran, aby nám vznikla placka cca 0,5 cm silná (s těstem se dobře pracuje, tak nemusíte mít strach)
6. Suchou pánev (nejlépe litinovou nebo se silným dnem) rozpálíme na maximum, poté ztlumíme na polovinu a placky opečeme z obou stran, budou se nám tvořit hnědé puchýře a placky se budou nafukovat, ovšem po vyjmutí opět splasknou
7. Hotové placky potřeme rozpuštěným máslem.

Doporučení:

Podrobný foto-postup najdete zde: Indická plněná aloo paratha

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Není rýže, jako rýže. Jak to s jejími druhy vlastně je?

Jasmínová, basmati, parboiled, natural, tříbarevná, arborio – a takto bychom mohli pokračovat takřka do nekonečna. K dostání je opravdu široký výběr různých druhů rýže a spolu s tím vyvstává jedna důležitá otázka. V čem se jednotlivé druhy vlastně liší?

číst dále ...

3 snadné a zdravé recepty pro každého!

Chybí vám dovolená u moře, tamější jídlo? Připomeňte si cestování alespoň tematickou večeří s cizokrajným jídlem. A potěšte celou rodinu společně s osvědčenými produkty od Drůbežářského závodu Klatovy.

číst dále ...

Jarní polévky do každého jídelníčku

Špenátová, kedlubnová nebo cibulová polévka – nahlédněte pod pokličku oblíbených jarních polévek a inspirujte se třeba při vaření nedělního obědu. Osvěží, a navíc přinesou do kuchyně jaro. Ať už sáhnete po krémové konzistenci nebo té klasické, uděláte radost nejen sobě, ale i vašemu tělu. Dejte si však pozor, ze kterých produktů polévky připravujete.

číst dále ...

Proč vás honí mlsná a jak si s ní poradit

Sladká chuť je ta první, kterou jako miminka poznáme. Máme ji spojenou s příjemnými pocity, a právě proto je cesta k omezení cukru tak těžká. A také proto, že tu jsou situace, které máme se sladkostmi odjakživa spojené. Chystáte se na návštěvu? Skočíte do cukrárny pro dortíky. Neuspokojil vás dostatečně oběd? Dopucnete se dezertem. Ocitli jste se ve stresové situaci? Zaženete ji čokoládou. Začnete-li přemýšlet nad tím, kde všude a za jakých okolností nás cukr provází, zjistíte že je možná na čase zpozornět.

číst dále ...

7 potravin, kvůli kterým nemůžete usnout

V současnosti se nemalá část populace potýká s nedostatkem spánku. Na vině mohou být starosti s prací, se školou, ale také s pandemií koronaviru, kdy se bojíme o své zdraví. Mnoho z nás moc dobře zná pocit, kdy si jdeme lehnout, dlouhé hodiny se převalujeme ze strany na stranu a nemůžeme usnout. Stoupá pocit zoufalství, začínáme se potit, únava se zvyšuje, ale tolik potřebný spánek nepřichází. Na vině mohou být potraviny, které zkonzumujeme během večera. O kterých je řeč?

číst dále ...

Nová anketa! Váš nejoblíbenější český zákusek?

Díky dotazu jednoho našeho čtenáře jsme zjistili, že nás v redakci také velmi zajímá, jaký český zákusek patří mezi ten nejoblíbenější. A proto pusťte se do hlasování, ať víme, jakou laskominu si nejčastěji my Češi vlastně dopřejeme.

číst dále ...

Objevte vaření s Rio Mare a vyzkoušejte zbrusu nové recepty – pochutnáte si a navíc můžete soutěžit o parádní výhry!

Pravá chuť slunné Itálie u vás doma. Jarní soutěž s Rio Mare je v plném proudu a zkusit štěstí může opravdu každý! Je to snadné, stačí zakoupit libovolný produkt Rio Mare kdekoli po celé České republice včetně e-shopů, zaregistrovat účtenku na www.riomaresoutez.cz a pak jen na konci měsíce doufat, že budete ti šťastní vylosování.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy