REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Raita s křupavými závitky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zeleninové rolky usmažené dozlatova, servírované s ochucenou raitou.


Ingredience:
250 gbílého jogurtu
1 lžícejemně nasekaného kopru
1 lžičkasoli
1/2 lžičkymletého pepře
1/2 lžičkymletého římského kmínu
1 ksmenší salátové okurky
1 ksstředního rajčete
1/2 ksžluté papriky
špetka mleté papriky
Na rolky:
12 ksplátků křehkého těsta na jarní závitky nebo rýžového papíru
2 kskarotky
2 ksvajec
2 ksstroužků česneku
1 kschilli papričky
1 ksstřední cibule
1 ksmalého pórku
150 gceleru
3 lžíce oleje
sůl
bílek na potření
olej na smažení

Postup:

1. Omytou okurku, rajče a očištěnou papriku nakrájíme na kostičky, dáme do mísy, přidáme bílý jogurt, mletý pepř, římský kmín, špetku mleté papriky, podle chuti osolíme, dobře promícháme a nakonec přimícháme na jemno nasekaný kopr a raitu necháme stát
2. Celer, cibuli i karotku oloupeme, pórek očistíme, vše omyjeme a nakrájíme na nudličky
3. Zeleninu krátce orestujeme na rozehřátém oleji, osolíme, přidáme oloupané, nadrobno nakrájené stroužky česneku, očištěnou, na jemno nakrájenou chilli papričku a krátce vše společně podusíme
4. Pak přimícháme rozklepnutá vejce a když se začne srážet, směs z tepla odstavíme, podle chuti přisolíme a přisypeme do mísy
5. Plátky těsta nebo rýžového papíru potřeme na okrajích rozšlehaným bílkem, do dolní třetiny každého plátku dáme vrchovatou lžíci náplně, vytvarujeme ji do malého válečku, přehneme přes ní nejprve boční okraje plátku, pak spodní okraj a plátek i s náplní opatrně od spodního okraje směrem k hornímu stočíme do rolky
6. Takto připravené rolky usmažíme dozlatova v dostatečném množství oleje, ihned je asi na 2 vteřiny ponoříme do vroucí osolené vody, necháme odkapat a podáváme s připravenou raitou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Sladké poděkování pro mlsné maminky

S druhou květnovou nedělí každoročně vyvstává otázka, čím našim drahým maminkám vykouzlit úsměv na tváři. Pro ty, kdo ještě nemají vymyšlenou pozornost, přinášíme tip na sladký sušenkový dort ve tvaru M, k jehož přípravě vám stačí jen pár ingrediencí a odhodlání péct s láskou. Přidáte-li na ozdobu bonbony Haribo Berries a pár jedlých třešňových květů, úspěch je zaručen.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy