REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Raita s křupavými závitky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zeleninové rolky usmažené dozlatova, servírované s ochucenou raitou.


Ingredience:
250 gbílého jogurtu
1 lžícejemně nasekaného kopru
1 lžičkasoli
1/2 lžičkymletého pepře
1/2 lžičkymletého římského kmínu
1 ksmenší salátové okurky
1 ksstředního rajčete
1/2 ksžluté papriky
špetka mleté papriky
Na rolky:
12 ksplátků křehkého těsta na jarní závitky nebo rýžového papíru
2 kskarotky
2 ksvajec
2 ksstroužků česneku
1 kschilli papričky
1 ksstřední cibule
1 ksmalého pórku
150 gceleru
3 lžíce oleje
sůl
bílek na potření
olej na smažení

Postup:

1. Omytou okurku, rajče a očištěnou papriku nakrájíme na kostičky, dáme do mísy, přidáme bílý jogurt, mletý pepř, římský kmín, špetku mleté papriky, podle chuti osolíme, dobře promícháme a nakonec přimícháme na jemno nasekaný kopr a raitu necháme stát
2. Celer, cibuli i karotku oloupeme, pórek očistíme, vše omyjeme a nakrájíme na nudličky
3. Zeleninu krátce orestujeme na rozehřátém oleji, osolíme, přidáme oloupané, nadrobno nakrájené stroužky česneku, očištěnou, na jemno nakrájenou chilli papričku a krátce vše společně podusíme
4. Pak přimícháme rozklepnutá vejce a když se začne srážet, směs z tepla odstavíme, podle chuti přisolíme a přisypeme do mísy
5. Plátky těsta nebo rýžového papíru potřeme na okrajích rozšlehaným bílkem, do dolní třetiny každého plátku dáme vrchovatou lžíci náplně, vytvarujeme ji do malého válečku, přehneme přes ní nejprve boční okraje plátku, pak spodní okraj a plátek i s náplní opatrně od spodního okraje směrem k hornímu stočíme do rolky
6. Takto připravené rolky usmažíme dozlatova v dostatečném množství oleje, ihned je asi na 2 vteřiny ponoříme do vroucí osolené vody, necháme odkapat a podáváme s připravenou raitou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Mák netradičně v tradičním cukroví

Rohlíčky, pusinky, perníčky…synonyma pro Vánoce, které nechybí snad na žádném vánočním stole. Ale i klasu lze trochu ozvláštnit. Hned budete mít o další druh cukroví víc. Tou tajnou ingrediencí je mák. Vyzkoušejte ten český modrý nebo bílý, který chutí připomíná spíše oříšky.

číst dále ...

OCEAN48 před Vánocemi expanduje do Prahy i dalších velkých měst. V Brně bude opět k dispozici populární FishDrive

Brno, 28. listopadu 2019 – Na štědrovečerní stůl patří ryba. Milovníci tradičního kapra, ale i lidé upřednostňující čerstvé mořské živočichy, si letos přijdou na své. Společnost OCEAN48 specializující se na dovoz ryb z přímořských destinací otevře v předvánočním období ve velkých městech více než třicet stánků s bezkonkurenčním výběrem. V Brně budou moci zákazníci využít službu FishDrive, díky které si předem objednanou rybu vyzvednou bez nutnosti vystoupit ze svého auta.

číst dále ...

Zimní strava musí zahřát – 7 tipů na co si dát v zimě pozor

Žijeme v mírném podnebném pásu, kde je půl roku teplejší a půl roku chladnější počasí. Změny počasí ovlivňují i náš organismus a stejně tak jak mu přizpůsobujeme oblečení v šatníku, musíme přizpůsobit i stravu, která nás zahřeje. Odpovídající stravou pomůžeme našemu tělu ušetřit energii za jeho oteplování a při správném chování v chladných měsících můžeme předejít i nachlazení. Zde je 5 tipů, jak na to.

číst dále ...

Fenomén jménem hranolka

Díky zámořským objevům Kryštofa Kolumba se z Jižní Ameriky dostaly brambory do Evropy – a o pár století později Evropané na oplátku zase přivezli Američanům hranolky… Smažená pochoutka je dnes neodmyslitelnou součástí jídelníčku a znají ji lidé po celém světě.

číst dále ...

Šťastné a veselé? Šťastné a voňavé!

Většina z nás má vánoční svátky spojené se vzpomínkami na dětství a také s vůněmi a chutěmi, které jsou pro tuhle část roku charakteristické. Vůně skořice, vanilky nebo svařeného vína a chuť čerstvě upečeného cukroví či vánočky, na to se mnozí z nás těšíme dlouho dopředu. Pečeme recepty našich maminek a babiček, předáváme si osvědčené rady a zaručené tipy, jak cukroví upéct ještě křehčí a nadýchanější, a nemůžeme se dočkat svátečního hodování.

číst dále ...

9 tipů na luxusní slavnostní pohoštění

Vybrané studené a teplé luxusní předkrmy a chuťovky k slavnostnímu pohoštění vhodné nejen jako součást menu, ale také jako dobroty například k dobrému vínku.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy