REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Raita s křupavými závitky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zeleninové rolky usmažené dozlatova, servírované s ochucenou raitou.


Ingredience:
250 gbílého jogurtu
1 lžícejemně nasekaného kopru
1 lžičkasoli
1/2 lžičkymletého pepře
1/2 lžičkymletého římského kmínu
1 ksmenší salátové okurky
1 ksstředního rajčete
1/2 ksžluté papriky
špetka mleté papriky
Na rolky:
12 ksplátků křehkého těsta na jarní závitky nebo rýžového papíru
2 kskarotky
2 ksvajec
2 ksstroužků česneku
1 kschilli papričky
1 ksstřední cibule
1 ksmalého pórku
150 gceleru
3 lžíce oleje
sůl
bílek na potření
olej na smažení

Postup:

1. Omytou okurku, rajče a očištěnou papriku nakrájíme na kostičky, dáme do mísy, přidáme bílý jogurt, mletý pepř, římský kmín, špetku mleté papriky, podle chuti osolíme, dobře promícháme a nakonec přimícháme na jemno nasekaný kopr a raitu necháme stát
2. Celer, cibuli i karotku oloupeme, pórek očistíme, vše omyjeme a nakrájíme na nudličky
3. Zeleninu krátce orestujeme na rozehřátém oleji, osolíme, přidáme oloupané, nadrobno nakrájené stroužky česneku, očištěnou, na jemno nakrájenou chilli papričku a krátce vše společně podusíme
4. Pak přimícháme rozklepnutá vejce a když se začne srážet, směs z tepla odstavíme, podle chuti přisolíme a přisypeme do mísy
5. Plátky těsta nebo rýžového papíru potřeme na okrajích rozšlehaným bílkem, do dolní třetiny každého plátku dáme vrchovatou lžíci náplně, vytvarujeme ji do malého válečku, přehneme přes ní nejprve boční okraje plátku, pak spodní okraj a plátek i s náplní opatrně od spodního okraje směrem k hornímu stočíme do rolky
6. Takto připravené rolky usmažíme dozlatova v dostatečném množství oleje, ihned je asi na 2 vteřiny ponoříme do vroucí osolené vody, necháme odkapat a podáváme s připravenou raitou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy