Sushi tak trochu jinak. Jde o studený předkrm, který potěší nejen gurmánovo oko, ale i milovníky asijské kuchyně.
Ingredience:
Rozpis na 2 porce: | |
200 g | čerstvého lososa |
100 g | rýže na sushi |
5 ml | rýžového octa |
1 ks | list řasy Nori |
1/2 ks | avokáda |
1 lžíce | koriandru |
1/4 šťávy z limetky | |
wasabi | |
voda | |
pepř | |
sůl | |
Na omáčku: | |
1 lžíce | majonézy Hellmann´s Light |
1/2 lžičky | wasabi |
1/4 šťávy z limetky | |
pepř | |
sůl | |
K servírování: | |
čerstvý koriandr | |
sezamová semínka bílá i červená |
Postup:
1. Rýži na sushi uvařte podle návodu výrobce
2. Do hotové rýže přidejte za stálého míchání rýžový ocet, popřípadě sůl podle chuti
3. Pomocí tvořítka vytvořte první patro 1 cm vysoké ze sushi rýže
4. Wasabi rýži lehce pomažte, čím více ho tam dáte, tím výraznější to bude
5. Nori řasu nakrájejte na menší kousky a ty pak dejte na rýži s wasabi
6. Avokádo zbavte slupky a smíchejte s nakrájeným koriandrem, vše dochuťte šťávou z limetky, solí a pepřem, ochucené avokádo přijde jako další patro, stejně vysoké jako sushi rýže
7. Čerstvého lososa nakrájejte na malé kostičky, lehce osolte a udělejte poslední patro, posypejte na hrubo nakrájeným koriandrem a sezamovými semínky
8. Majonézu Hellmann´s Light smíchejte se šťávou z limetky, lžičkou wasabi, osolte a opepřete
9. Dochucenou omáčkou pak vše zakápněte a podávejte.
Zdroj: www.hellmanns.cz