REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Samosas

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Samosas je velmi populární předkrm nebo příloha indické kuchyně.


Ingredience:
200 gumletého jehněčího masa
2 balíčkylistového těsta nebo 1 balíček speciálního těsto na samosas
1 svazekčerstvých lístků koriandru
2 ksrajčat
1,5 ksstředně velké cibule
1 ksvaječného žloutku
1 lžičkaprášku garam masala
1 lžičkamletého koriandru
1 lžičkamleté kurkumy
1 lžičkakmín
1/2 lžičkychilli koření
olej
sůl

Postup:

1. Oloupanou a jemně nasekanou cibuli restujeme na pánvi s rozpáleným olejem 1 minutu, pak přidáme ostatní koření, bylinky, nasekaná rajčata a trochu soli
2. Po další minutě přidáme umleté maso, rozmícháme ho a pod poklicí, na mírném ohni, podusíme 20 minut, v průběhu vaření občas promícháme a případně dolijeme olej, pokud se nám bude zdát, že se směs dusí moc nasucho
3. Nakonec maso dochutíme solí a necháme vychladnout
4. Z rozváleného listového těsta vykrájíme 24 koleček o průměru asi 10 cm
5. Doprostřed každého dáme vychladlou směs, asi 1-1,5 lžičky
6. Kolečko přehneme napůl, okraje potřeme rozšlehaným žloutkem, pak je dobře stlačíme, aby náplň nevytékala ven
7. Taštičky smažíme na rozpáleném oleji 2 minuty po každé straně, až jsou zlaté a křupavé.

Poznámka:

Samosas bývají také ve tvaru trojúhelníků. V tom případě místo koleček vykrajujeme trojúhelníky, které uzavřeme ze dvou stran, třetí stranou pak taštičky plníme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy