REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čínská čajová vejce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vejce uvařená na hniličku, po narušení skořápek naložená do čajového kořeněného nálevu. Chuť takto připravených vajec je pikantní, ostře kořeněná. Nejvýraznější je u těch vajec, u nichž při naklepávání skořápky praskl bílek a hnědý kořeněný nálev natekl až ke žloutkům.


Ingredience:
10 ksvajec
5 lžicsojové omáčky
3 lžícečerného čaje
1 lvody
koření pěti vůní (badyán, skořice, kmín, zázvor a pepř

Postup:

1. Vejce uvaříme na hniličku důležité je, aby ztuhl jen bílek
2. Vejce ochladíme vodou a po obvodu každou skořápku naťukáme lžičkou, skořápka musí popraskat ale nesmí se odlupovat musí zůstat pohromadě
3. Do vody dáme čaj a přidáme i koření, vložíme vejce, musí být zcela ponořená, vaříme na mírném zdroji tepla 30 minut
4. Hrnec s vejci odstavíme z ohně a v nálevu necháme vejce vychladnout
5. Před podáváním oloupeme skořápky, pod nimi se objeví hnědě mramorový bílek
6. Podáváme se zeleninou a kouskem chleba nebo pečiva.

Doporučení:

Uvaříme-li vajec větší množství, které hned nespotřebujeme, můžeme vejce nechat ponořené v nálevu až několik dní v ledničce.

Poznámka:

Recept i s fotografií nám poslal Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy