REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čínské řízky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Čínské řízky v Číně určitě neznají. Přesto doporučuji si je doma připravit. Jsou moc dobré a nedají ani moc práce!


Ingredience:
500 gkuřecího nebo krůtího masa
3 vrchovaté lžícesolamylu (škrobové moučky)
3 lžícerostlinného oleje
1 lžičkamleté sladké papriky
1 lžičkaworcesterské omáčky
1 lžičkacukru moučka
1 lžičkamaggi
1 lžičkasoli
3 ksvětší vejce
2 ksstředně velké cibule

Postup:
  1. Maso nakrájíme na nudličky, cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka
  2. V misce rozšelháme vejce, přidáme cukr, sůl, worcester, maggi a solamyl, zamícháme, obsah misky nalijeme na okořeněné maso, přidáme cibuli, vše zamícháme, necháme v uzavřené nádobě v lednici 24 hodin odležet
  3. Naběračkou děláme na rozpáleném oleji malé řízečky, ty smažíme po obou stranách pěkně dozlatova
  4. Takto připravené řízky podáváme teplé, ale skvělé jsou i studené!
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy