REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bratislavská vepřová plec

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky dušeného vepřového plecka servírované přelité smetanovou omáčkou s vložkou zeleniny. Jako přílohu volíme nejlépe domácí kynuté houskové knedlíky nebo těstoviny.


Ingredience:
Rozpis na 4-5 porcí:
500-600 gvepřové plece bez kosti
85 gcibule
75 gtuku
40 ghladké mouky
25 grajčatového protlaku
23 gsterilované okurky
20 gsterilovaného hrášku
15 gceleru
15 gmrkve
15 gsoli
1 kscitronu
0,3 lvody
250 mlmléka
50 mlsmetany 12 %
Ostatní:
mírně osolená voda na povaření zeleniny

Postup:
  1. Plecko opláchneme, osolíme, pak smotáme jako závin, zajistíme potravinářským motouzem
  2. V hrnci na rozpuštěném tuku orestujeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli pěkně dozlatova
  3. Na cibulovém základě opečeme maso, ze všech stran, přidáme rajčatový protlak, maso podlijeme mírně vodou, pozvolna dusíme zaklopené, během dušené maso několikrát otočíme, podléváme teplou vodou
  4. Měkké maso vytáhneme z hrnce, šťávu vydusíme na tuk, poprášíme hladkou moukou, osmahneme, pak zalijeme vodou, dochutíme citronovou šťávou, rozmícháme a chvíli provaříme, během vaření přilijeme mléko, dosolíme
  5. Nakonec omáčku zjemníme smetanou, opět chvíli povaříme
  6. Omáčku přecedíme přes husté sítko a přimícháme do ni na nudličky pokrájenou okurku, hrášek a pokrájenou zeleninu uvařenou zvlášť v mírně osolené vodě, vše ještě chvíli povaříme
  7. Maso zbavíme provázku, nakrájíme přes vlákno na plátky a podáváme hojně přelité omáčkou.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy