REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

dušené

Alobalový guláš

Kostky vepřového orestované zprudka na oleji a podušené spolu s tenkými párky a žampióny v alobalu.

Andělské zvony

Podušené kostky z bůčku smíchané s uvařeným kysaným zelím, dochucené česnekem a feferonkami.

Bakoňské kotlety

Recept na plátky masa zprudka opečené na sádle, pak podušené pod pokličkou na cibulu a leču spolu s houbami, zalité vodou. Omáčka nakonec dochucená zakysanou smetanou.

Bratislavská plec

Na sádle a zkaramelizované cibuli a zelenině v celku osmahnutá plec, podušená doměkka ve vývaru ochuceném protlakem a kořením, servírovaná nakrájená na plátky, přelitá zahuštěnou smetanovou omáčkou připravenou z výpeku, doplněnou částí orestované zeleniny a kyselou okurkou.

Bratislavská vepřová plec

Plátky dušeného vepřového plecka servírované přelité smetanovou omáčkou s vložkou zeleniny. Jako přílohu volíme nejlépe domácí kynuté houskové knedlíky nebo těstoviny.

Bratislavské kostky

Vepřové plecko nakrájené na kostky, podušené doměkka na sádle, cibulce a kořenové zelenině, zalité vývarem, omáčka nakonec doplněná o zeleninu a okurky krátce podušené na pánvi na másle, dochucená citronovou šťávou a smetanou.

Bratislavské vepřové plecko

Svinuté vepřové plecko převázané režnou nití, podušené na cibulovém základě, servírované podlité smetanovou omáčkou s vložkou zeleniny.

Ďábelské vepřové kotlety

Opečené kotlety, podušené s cibulí, hořčicí, okurkou a feferonkou.

Divoký vepřový guláš

Guláš z vepřového masa podušeného spolu s divokým kořením, dochucený kečupem, česnekem a kostkou masoxu.

Drátenický bůček s pivem

Plátky bůčku podušené doměkka se zeleninou, podlité pivem.

Dušená vepřová kýta s karotkou

Vepřová kýta podušená společně s karotkou a kuličkami celého pepře.

Dušená vepřová žebírka

Vepřová žebírka nasekaná na menší části, v hrnci podlitá vodou podušená doměkka ochucená kořením, hotová servírovaná spolu s krajíčky měkkého chleba, hořčicí a křenem.

Dušené plecko na pepři s klobásou

Plátky vepřové plece orestované s pokrájenou slaninou a dušené s hořčicí, sterilovanou okurkou, cibulí a kolečky klobásky.

Dušené vepřové kotlety

Základní recept na opečené, pak na sádle na cibuli a kmínu podušené kotlety, zalité vařící vodou, zaklopené pod pokličkou, servírované přelité šťávou z masa, která vznikne po jeho dušení.

Dušené vepřové kotlety s pikantní omáčkou

Základní recept na dušené kotlety, šťáva z hrnce je navíc dochucená hořčicí a bílým vínem.

Dušené vepřové plecko

Kousky dušeného masa v nahnědlé omáčce, typické vůně a chuti.

Dušené vepřové s cuketou a paprikou

Kousky dušeného vepřového plecka ve světlejší, hnědočervené omáčce s kostkami cukety a papriky.

Dušené žebírko v zelenině

Plátky vepřových žebírek opečených na oleji, podušených spolu se zeleninou.

Guláš paprikáš

Vepřový bok a lalok nakrájený na kostky, podušený na cibulovém základě spolu s rajčatovým protlakem, smetanou a dalšími ingrediencemi.

Guláš švarného myslivce

Jedna z variant chutného guláše z vepřového masa.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy