REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Andělské zvony

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušené kostky z bůčku smíchané s uvařeným kysaným zelím, dochucené česnekem a feferonkami.


Ingredience:
500 gvepřového bůčku
500 gkysaného zelí
2 ksfeferonky
1 ksmasité papriky
1 ksvelké cibule
grilovací koření
sádlo
voda
kmín
sůl

Postup:

1. Na sádle osmahneme cibuli s nakrájenou paprikou, přidáme pokrájený bůček, osolíme, okmínujeme, přidáme grilovací koření a zalijeme trochou vody, dusíme za občasného míchání a podlévání, do měkka
2. Kysané zelí uvaříme v druhém hrnci do měkka, slijeme vodu ze zelí a do podušeného masa vmícháme uvařené zelí
3. Pokrm dochutíme utřeným česnekem a nasekanými feferonkami a necháme ještě 10 minut vařit
4. Andělské zvony podáváme s čerstvým chlebem a dobře vychlazeným pivem.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy