Podušené kostky z bůčku smíchané s uvařeným kysaným zelím, dochucené česnekem a feferonkami.
Ingredience:
500 g | vepřového bůčku |
500 g | kysaného zelí |
2 ks | feferonky |
1 ks | masité papriky |
1 ks | velké cibule |
grilovací koření | |
sádlo | |
voda | |
kmín | |
sůl |
Postup:
- Na sádle osmahneme cibuli s nakrájenou paprikou, přidáme pokrájený bůček, osolíme, okmínujeme, přidáme grilovací koření a zalijeme trochou vody, dusíme za občasného míchání a podlévání, do měkka.
- Kysané zelí uvaříme v druhém hrnci do měkka, slijeme vodu ze zelí a do podušeného masa vmícháme uvařené zelí.
- Pokrm dochutíme utřeným česnekem a nasekanými feferonkami a necháme ještě 10 minut vařit.
- Andělské zvony podáváme s čerstvým chlebem a dobře vychlazeným pivem.
Místo čerstvé papriky lze přidat na konci sterilovanou papriku.
Poznámka:Autor receptu: Dalibor Marounek