vepřové maso
Alobalový guláš
Kostky vepřového orestované zprudka na oleji a podušené spolu s tenkými párky a žampióny v alobalu.
Americké kotlety
V troubě upečené kotlety z vepřového masa ochucené marinádou.
Andělské zvony
Podušené kostky z bůčku smíchané s uvařeným kysaným zelím, dochucené česnekem a feferonkami.
Anglické vepřové řízečky
Plátky kýty plněné šunkou a vařeným vejcem, obalené v trojobalu, usmažené dozlatova.
Asijské vepřové kostky s lilkem
Opečené kostky masa a lilků spolu s dalšími ingrediencemi v troubě dopečené doměkka.
Australian Style BBQ žebírka II.
Vepřová žebírka z bůčku naložená přes noc v BBQ marinádě. Předpečená v troubě a potom ugrilovaná. Podáváme nejlépe s kukuřicí připravenou na grilu.
Azu po tatarsku z vepřové kýty
Pravé azu se dělá ze zadního hovězího. Cenově dostupnější i rychlejší je však příprava azu z vepřové kýty. Zde je recept.
Bakoňské kotlety
Recept na plátky masa zprudka opečené na sádle, pak podušené pod pokličkou na cibuli a leču spolu s houbami, zalité vodou. Omáčka nakonec dochucená zakysanou smetanou.
Bakoňské vepřové plátky z trouby
Recept původem z Maďarska na plátky vepřového masa i s kostí zprudka opečené na sádle, pak zapečené v troubě na cibulce a leču spolu s houbami, omáčka dochucená smetanou.
Bolehošťské řízky
Plátky vepřového masa rozprostřené směsí z hub, zelí, slaniny, cibule a křenu, stočené do závitku, upečené v troubě doměkka.
Bratislavská plec
Na sádle a zkaramelizované cibuli a zelenině v celku osmahnutá plec, podušená doměkka ve vývaru ochuceném protlakem a kořením, servírovaná nakrájená na plátky, přelitá zahuštěnou smetanovou omáčkou připravenou z výpeku, doplněnou částí orestované zeleniny a kyselou okurkou.
Bratislavská vepřová plec
Plátky dušeného vepřového plecka servírované přelité smetanovou omáčkou s vložkou zeleniny. Jako přílohu volíme nejlépe domácí kynuté houskové knedlíky nebo těstoviny.
Bratislavské kostky
Vepřové plecko nakrájené na kostky, podušené doměkka na sádle, cibulce a kořenové zelenině, zalité vývarem, omáčka nakonec doplněná o zeleninu a okurky krátce podušené na pánvi na másle, dochucená citronovou šťávou a smetanou.
Bratislavské vepřové plecko
Svinuté vepřové plecko převázané režnou nití, podušené na cibulovém základě, servírované podlité smetanovou omáčkou s vložkou zeleniny.
Brazilské vepřové steaky
Grilované plátky vepřové panenky s glazurou z pikantní omáčky Brazilian Spicy Churrasco, které nejlépe chutnají s pečenými rajčaty.
Brněnský plněný řízek
Plátky masa plněné nádivkou, obalené v trojobalu a smažené na sádle dozlatova.
Bůček (krkovice) na karamelu
Recept z vietnamské kuchařky na kostky zkaramelizovaného masa podušené v omáčce, které se servírují spolu se zhoustlou omáčkou a nejčastěji s vařenou rýží.
Bůček na zelí
Porce bůčku nakladené na zelí a upečené v troubě doměkka.
Bůček na zelí II.
Porce bůčku upečené spolu s ochuceným zelím a cibulí doměkka.
Bůček pečený na česneku
Bůček upečený se stroužky česneku a jablky, podávaný s rybízovým glazé.
reklama