Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vepřové maso


Alobalový guláš

Kostky vepřového orestované zprudka na oleji a podušené spolu s tenkými párky a žampióny v alobalu.

Americké kotlety

V troubě upečené kotlety z vepřového masa ochucené marinádou.

Andělské zvony

Podušené kostky z bůčku smíchané s uvařeným kysaným zelím, dochucené česnekem a feferonkami.

Anglické vepřové řízečky

Plátky kýty plněné šunkou a vařeným vejcem, obalené v trojobalu, usmažené dozlatova.

Asijské vepřové kostky s lilkem

Opečené kostky masa a lilků spolu s dalšími ingrediencemi v troubě dopečené doměkka.

Australian Style BBQ žebírka II.

Vepřová žebírka z bůčku naložená přes noc v BBQ marinádě. Předpečená v troubě a potom ugrilovaná. Podáváme nejlépe s kukuřicí připravenou na grilu.

Azu po tatarsku z vepřové kýty

Pravé azu se dělá ze zadního hovězího. Cenově dostupnější i rychlejší je však příprava azu z vepřové kýty. Zde je recept.

Bakoňské kotlety

Recept na plátky masa zprudka opečené na sádle, pak podušené pod pokličkou na cibuli a leču spolu s houbami, zalité vodou. Omáčka nakonec dochucená zakysanou smetanou.

Bakoňské vepřové plátky z trouby

Recept původem z Maďarska na plátky vepřového masa i s kostí zprudka opečené na sádle, pak zapečené v troubě na cibulce a leču spolu s houbami, omáčka dochucená smetanou.

Bolehošťské řízky

Plátky vepřového masa rozprostřené směsí z hub, zelí, slaniny, cibule a křenu, stočené do závitku, upečené v troubě doměkka.

Bratislavská plec

Na sádle a zkaramelizované cibuli a zelenině v celku osmahnutá plec, podušená doměkka ve vývaru ochuceném protlakem a kořením, servírovaná nakrájená na plátky, přelitá zahuštěnou smetanovou omáčkou připravenou z výpeku, doplněnou částí orestované zeleniny a kyselou okurkou.

Bratislavská vepřová plec

Plátky dušeného vepřového plecka servírované přelité smetanovou omáčkou s vložkou zeleniny. Jako přílohu volíme nejlépe domácí kynuté houskové knedlíky nebo těstoviny.

Bratislavské kostky

Vepřové plecko nakrájené na kostky, podušené doměkka na sádle, cibulce a kořenové zelenině, zalité vývarem, omáčka nakonec doplněná o zeleninu a okurky krátce podušené na pánvi na másle, dochucená citronovou šťávou a smetanou.

Bratislavské vepřové plecko

Svinuté vepřové plecko převázané režnou nití, podušené na cibulovém základě, servírované podlité smetanovou omáčkou s vložkou zeleniny.

Brazilské vepřové steaky

Grilované plátky vepřové panenky s glazurou z pikantní omáčky Brazilian Spicy Churrasco, které nejlépe chutnají s pečenými rajčaty.

Brněnský plněný řízek

Plátky masa plněné nádivkou, obalené v trojobalu a smažené na sádle dozlatova.

Bůček (krkovice) na karamelu

Recept z vietnamské kuchařky na kostky zkaramelizovaného masa podušené v omáčce, které se servírují spolu se zhoustlou omáčkou a nejčastěji s vařenou rýží.

Bůček na zelí

Porce bůčku nakladené na zelí a upečené v troubě doměkka.

Bůček na zelí II.

Porce bůčku upečené spolu s ochuceným zelím a cibulí doměkka.

Bůček pečený na česneku

Bůček upečený se stroužky česneku a jablky, podávaný s rybízovým glazé.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.