REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vepřové maso


Alobalový guláš

Kostky vepřového orestované zprudka na oleji a podušené spolu s tenkými párky a žampióny v alobalu.

Americké kotlety

V troubě upečené kotlety z vepřového masa ochucené marinádou.

Andělské zvony

Podušené kostky z bůčku smíchané s uvařeným kysaným zelím, dochucené česnekem a feferonkami.

Anglické vepřové řízečky

Plátky kýty plněné šunkou a vařeným vejcem, obalené v trojobalu, usmažené dozlatova.

Asijské vepřové kostky s lilkem

Opečené kostky masa a lilků spolu s dalšími ingrediencemi v troubě dopečené doměkka.

Australian Style BBQ žebírka II.

Vepřová žebírka z bůčku naložená přes noc v BBQ marinádě. Předpečená v troubě a potom ugrilovaná. Podáváme nejlépe s kukuřicí připravenou na grilu.

Bakoňské kotlety

Recept na plátky masa zprudka opečené na sádle, pak podušené pod pokličkou na cibulu a leču spolu s houbami, zalité vodou. Omáčka nakonec dochucená zakysanou smetanou.

Bakoňské vepřové plátky z trouby

Recept původem z Maďarska na plátky vepřového masa i s kostí zprudka opečené na sádle, pak zapečené v troubě na cibulce a leču spolu s houbami, omáčka dochucená smetanou.

Bolehošťské řízky

Plátky vepřového masa rozprostřené směsí z hub, zelí, slaniny, cibule a křenu, stočené do závitku, upečené v troubě doměkka.

Bratislavská plec

Na sádle a zkaramelizované cibuli a zelenině v celku osmahnutá plec, podušená doměkka ve vývaru ochuceném protlakem a kořením, servírovaná nakrájená na plátky, přelitá zahuštěnou smetanovou omáčkou připravenou z výpeku, doplněnou částí orestované zeleniny a kyselou okurkou.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy