REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vepřové maso


Moravský vrabec se špenátem II.

Kousky hovězího masa pečené na cibulovém základě podlité pivem a vývarem doměkka, servírované s podušeným špenátem.

Moravští vrabci na jarní způsob

Kostky bůčku upečené v jednom pekáčku spolu s uvařenými brambory, servírované spolu s podušenou zeleninou.

Myslivcovy půlnoční kotlety

Na grilu opečené vepřové kotlety, potřené sladkou marinádou, ugrilované dozlatova.

Na másle opečené kotlety s křenem

Zprudka opečené kotlety, chvíli podušené ve vývaru dochuceným nastrouhaným křenem.

Na pánvi opečený plátek krkovice servírovaný s volským okem

Rychlá minutka z plátku krkovice, která se opeče zprudka na pánvi na troše oleje a podává s volským okem. Jako další příloha se hodí například smažené krokety, či hranolky a skvělá je, k takto připravenému masu a příloze, také tatarská omáčka.

Na sladko upečená šunka s rozinkami a hřebíčkem

Šunka v celku uvařená v troubě na pařáku, dopečená naříznutá na kosočtverce a napíchaná hřebíčky, potřená medovou marinádou. Skvělý hlavní chod nebo i teplý předkrm na vánoční stůl!

Na šalotkách upečené vepřové koleno

Vepřové koleno předvařené a pak upečené dozlatova.

Nadívaná pečeně v solném kabátku

Bylinkovou směsí naplněná a obalená vepřová kýta, zabalená do slaného těstíčka, upečená v troubě.

Nadívaná vepřová pečeně

Vepřová pečeně plněná nádivkou a upečená dokřupava.

Nadívané vepřové řízky

Vpodstatě jde o recept na vepřové závitky nadité rýží a orestovanou cibulkou, zamotané podušené va vývaru zajištěné provázkem, servírované přelité omáčkou připravenou ze šťávy z masa a vývaru.

Nadívané vepřové řízky II.

Další recept na vepřové závitky, tentokrát plněné mletým masem dochuceným orestovanou cibulkou, kořením, vejcem a nasekanou petrželovou natí. Závitky jsou servírované přelité nebo podlité omáčkou připravenou z masa a vývaru po dušení závitků.

Nadívaný vepřový bůček

Vepřový bůček naplněný nádivkou z housek, vajíček, mléka, petrželové natě a koření, upečený v troubě doměkka.

Nádivka s vepřovými nožičkami

Zapékaná masová nádivka s kořením a bylinkami.

Nakládané vepřové kotlety

Recept podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha na marinované vepřové kotlety grilované na venkovním grilu.

Naložený bůček v marinádě

Vepřový bůček marinovaný v oleji s červenou paprikou, sójovou omáčkou a pepřem.

Nastavované pivní karbanátky

Karbanátky z uzeného bůčku, cibule, brambor, mouky, piva a vejce, obalené ve strouhance, smažené na sádle dozlatova.

Natlučená kolena

V troubě upečená vepřová kolena spolu s rajčaty, česnekem, cibulí a kořením, politá pivem a kečupem.

Netradičně upravené vepřové řízky

Řízky pokladené plátky šunky a goudy, posypané pažitkou, obalené v mouce a vejci, opečené dozlatova.

Obalený smažený lančmít (lunchmeat)

V trojobalu obalovaný lunchmeat podávaný například s bramborovou kaší je pro nás straší a pokročilé vzpomínkou na jídlo mládí. Smažený lančmít, nebo také “Studentský řízek”, jak se tomuto jídlu za dob totality říkávalo, patří určitě i dnes k jídlům, které se vyplatí si občas ukuchtit.

Obrácené řízky

Plátky vepřové kýty, kotlety nebo krkovice potřené se solí utřeným česnekem a dijonskou hořčicí, obalené ve strouhance a pak v rozšlehaných vejcích, usmažené dozlatova, nakonec dopečené v troubě doměkka. Takto připravený obrácený řízek servírujeme například s vařenými brambory či bramborovou kaší.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy