vepřové maso
Moravský vrabec se špenátem II.
Kousky hovězího masa pečené na cibulovém základě podlité pivem a vývarem doměkka, servírované s podušeným špenátem.
Moravští vrabci na jarní způsob
Kostky bůčku upečené v jednom pekáčku spolu s uvařenými brambory, servírované spolu s podušenou zeleninou.
Myslivcovy půlnoční kotlety
Na grilu opečené vepřové kotlety, potřené sladkou marinádou, ugrilované dozlatova.
Na másle opečené kotlety s křenem
Zprudka opečené kotlety, chvíli podušené ve vývaru dochuceným nastrouhaným křenem.
Na pánvi opečený plátek krkovice servírovaný s volským okem
Rychlá minutka z plátku krkovice, která se opeče zprudka na pánvi na troše oleje a podává s volským okem. Jako další příloha se hodí například smažené krokety, či hranolky a skvělá je, k takto připravenému masu a příloze, také tatarská omáčka.
Na sladko upečená šunka s rozinkami a hřebíčkem
Šunka v celku uvařená v troubě na pařáku, dopečená naříznutá na kosočtverce a napíchaná hřebíčky, potřená medovou marinádou. Skvělý hlavní chod nebo i teplý předkrm na vánoční stůl!
Na šalotkách upečené vepřové koleno
Vepřové koleno předvařené a pak upečené dozlatova.
Nadívaná pečeně v solném kabátku
Bylinkovou směsí naplněná a obalená vepřová kýta, zabalená do slaného těstíčka, upečená v troubě.
Nadívaná vepřová pečeně
Vepřová pečeně plněná nádivkou a upečená dokřupava.
Nadívané vepřové řízky
Vpodstatě jde o recept na vepřové závitky nadité rýží a orestovanou cibulkou, zamotané podušené va vývaru zajištěné provázkem, servírované přelité omáčkou připravenou ze šťávy z masa a vývaru.
Nadívané vepřové řízky II.
Další recept na vepřové závitky, tentokrát plněné mletým masem dochuceným orestovanou cibulkou, kořením, vejcem a nasekanou petrželovou natí. Závitky jsou servírované přelité nebo podlité omáčkou připravenou z masa a vývaru po dušení závitků.
Nadívaný vepřový bůček
Vepřový bůček naplněný nádivkou z housek, vajíček, mléka, petrželové natě a koření, upečený v troubě doměkka.
Nádivka s vepřovými nožičkami
Zapékaná masová nádivka s kořením a bylinkami.
Nakládané vepřové kotlety
Recept podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha na marinované vepřové kotlety grilované na venkovním grilu.
Naložený bůček v marinádě
Vepřový bůček marinovaný v oleji s červenou paprikou, sójovou omáčkou a pepřem.
Nastavované pivní karbanátky
Karbanátky z uzeného bůčku, cibule, brambor, mouky, piva a vejce, obalené ve strouhance, smažené na sádle dozlatova.
Natlučená kolena
V troubě upečená vepřová kolena spolu s rajčaty, česnekem, cibulí a kořením, politá pivem a kečupem.
Netradičně upravené vepřové řízky
Řízky pokladené plátky šunky a goudy, posypané pažitkou, obalené v mouce a vejci, opečené dozlatova.
Obalený smažený lančmít (lunchmeat)
V trojobalu obalovaný lunchmeat podávaný například s bramborovou kaší je pro nás straší a pokročilé vzpomínkou na jídlo mládí. Smažený lančmít, nebo také “Studentský řízek”, jak se tomuto jídlu za dob totality říkávalo, patří určitě i dnes k jídlům, které se vyplatí si občas ukuchtit.
Obrácené řízky
Plátky vepřové kýty, kotlety nebo krkovice potřené se solí utřeným česnekem a dijonskou hořčicí, obalené ve strouhance a pak v rozšlehaných vejcích, usmažené dozlatova, nakonec dopečené v troubě doměkka. Takto připravený obrácený řízek servírujeme například s vařenými brambory či bramborovou kaší.
reklama