REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vepřové maso


Moravské flákoty

Vepřové maso zapečené s česnekem, cibulí, slaninou a pivem.

Moravský vrabec II.

Pečený bůček a vepřové plece s kmínem a česnekem.

Moravský vrabec se špenátem II.

Kousky hovězího masa pečené na cibulovém základě podlité pivem a vývarem doměkka, servírované s podušeným špenátem.

Moravští vrabci na jarní způsob

Kostky bůčku upečené v jednom pekáčku spolu s uvařenými brambory, servírované spolu s podušenou zeleninou.

Myslivcovy půlnoční kotlety

Na grilu opečené vepřové kotlety, potřené sladkou marinádou, ugrilované dozlatova.

Na másle opečené kotlety s křenem

Zprudka opečené kotlety, chvíli podušené ve vývaru dochuceným nastrouhaným křenem.

Na pánvi opečený plátek krkovice servírovaný s volským okem

Rychlá minutka z plátku krkovice, která se opeče zprudka na pánvi na troše oleje a podává s volským okem. Jako další příloha se hodí například smažené krokety, či hranolky a skvělá je, k takto připravenému masu a příloze, také tatarská omáčka.

Na sladko upečená šunka s rozinkami a hřebíčkem

Šunka v celku uvařená v troubě na pařáku, dopečená naříznutá na kosočtverce a napíchaná hřebíčky, potřená medovou marinádou. Skvělý hlavní chod nebo i teplý předkrm na vánoční stůl!

Na šalotkách upečené vepřové koleno

Vepřové koleno předvařené a pak upečené dozlatova.

Nadívaná pečeně v solném kabátku

Bylinkovou směsí naplněná a obalená vepřová kýta, zabalená do slaného těstíčka, upečená v troubě.

Nadívaná vepřová pečeně

Vepřová pečeně plněná nádivkou a upečená dokřupava.

Nadívané vepřové řízky

Vpodstatě jde o recept na vepřové závitky nadité rýží a orestovanou cibulkou, zamotané podušené va vývaru zajištěné provázkem, servírované přelité omáčkou připravenou ze šťávy z masa a vývaru.

Nadívané vepřové řízky II.

Další recept na vepřové závitky, tentokrát plněné mletým masem dochuceným orestovanou cibulkou, kořením, vejcem a nasekanou petrželovou natí. Závitky jsou servírované přelité nebo podlité omáčkou připravenou z masa a vývaru po dušení závitků.

Nadívaný vepřový bůček

Vepřový bůček naplněný nádivkou z housek, vajíček, mléka, petrželové natě a koření, upečený v troubě doměkka.

Nádivka s vepřovými nožičkami

Zapékaná masová nádivka s kořením a bylinkami.

Nakládané vepřové kotlety

Recept podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha na marinované vepřové kotlety grilované na venkovním grilu.

Naložený bůček v marinádě

Vepřový bůček marinovaný v oleji s červenou paprikou, sójovou omáčkou a pepřem.

Nastavované pivní karbanátky

Karbanátky z uzeného bůčku, cibule, brambor, mouky, piva a vejce, obalené ve strouhance, smažené na sádle dozlatova.

Natlučená kolena

V troubě upečená vepřová kolena spolu s rajčaty, česnekem, cibulí a kořením, politá pivem a kečupem.

Netradičně upravené vepřové řízky

Řízky pokladené plátky šunky a goudy, posypané pažitkou, obalené v mouce a vejci, opečené dozlatova.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.