REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Na šalotkách upečené vepřové koleno

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřové koleno předvařené a pak upečené dozlatova.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
1 ksvětšího vepřového kolena
20 ksšalotek (malé cibulky)
7 kshřebíčků
3-4 ksstroužky česneku
1 ksvětší cibule
1 lžícesádla
kmín
voda
sůl

Postup:

1. Omyté a důkladně okapané koleno dáme do mírně osolené vody spolu s jedním stroužkem česneku a cibulí
2. Maso uvaříme do poloměkka, pak koleno vyjmeme z vody a necháme lehce oschnout
3. Povrch kolena nařízneme, ostrým nožem, do ozdobné mřížky, okořeníme kmínem, mírně osolíme, potřeme zbylým, se solí utřeným česnekem a přelijeme rozpuštěným sádlem
4. Do pekáče dáme oloupané šalotky, na ně položíme koleno, podlijeme vývarem, který jsme získali při vaření kolena, a přiklopené pečeme asi 60 minut
5. Maso odklopíme a pečeme dalších 30 minut nebo dokud nebude maso upečené (během pečení podléváme výpekem)
6. Před koncem pečení zapícháme do kolena hřebíčky.

Doporučení:

Skvěle chutná s čerstvým pečivem a dobře vychlazeným pivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy