pečené, zapékané (v troubě)
Americké kotlety
V troubě upečené kotlety z vepřového masa ochucené marinádou.
Asijské vepřové kostky s lilkem
Opečené kostky masa a lilků spolu s dalšími ingrediencemi v troubě dopečené doměkka.
Bakoňské vepřové plátky z trouby
Recept původem z Maďarska na plátky vepřového masa i s kostí zprudka opečené na sádle, pak zapečené v troubě na cibulce a leču spolu s houbami, omáčka dochucená smetanou.
Bolehošťské řízky
Plátky vepřového masa rozprostřené směsí z hub, zelí, slaniny, cibule a křenu, stočené do závitku, upečené v troubě doměkka.
Bůček na zelí
Porce bůčku nakladené na zelí a upečené v troubě doměkka.
Bůček na zelí II.
Porce bůčku upečené spolu s ochuceným zelím a cibulí doměkka.
Bůček pečený na česneku
Bůček upečený se stroužky česneku a jablky, podávaný s rybízovým glazé.
Bůček pečený na česneku se šalvějí
Bůček upečený v troubě spolu se stroužky česneku doměkka, obložený lístky šalvěje.
Bůček pečený v bourbonu a černém pivu
Marinádou z bourbonu, tmavého piva, tekutého medu, třtinového cukru a dalších ingrediencí přelitý nasolený bůček, upečený v troubě pod alobalem.
Bůček plněný hlívou
Pečený bůček s kořením, plněný hlívou a klobásou.
Bůček zapečený s křenovým jogurtem
Jednoduchý recept na prorostlý bůček potřený jogurtem smíchaným s nastrouhaným křenem, zamotaný do závitků, upečený v troubě doměkka.
Bůčková roláda
Roláda plněná nádivkou z vajec, rohlíků, bylinek a papriky, upečená v troubě dozlatova.
Bůčková sekaná
Mletý vepřový bůček smíchaný se strouhaným sýrem, kořením, hořčicí a mlékem, vytvarovaný do tvaru šišek, upečený dozlatova zabalený v alobalu.
Bůčkové ražničí v alobalu
Uzený bůček na jehle s bramborem, paprikou, cibulí, žampióny a cuketou.
Bůčkové závitky na pivu
Plátky bůčku plněné zelím, klobásou, stočené do závitků, podlité pivem a pečené v troubě doměkka.
Dlouze tažený a následně grilovaný vepřový bůček
Bůček, co se rozpadá a je dozlatova upečen. Pár základních surovin a správný postup vykouzlí jedinečné jídlo z každého vepřového boku. Recept na originální zpracování vepřového podle šéfkuchaře Filipa Říhy z pražské restaurace Porke.
Dračí tlapky
Plátky bůčku zapečené s klobáskou.
Farářská krkovička
Maso upravené podle tohoto receptu je krásně šťavnaté a křehké. Jedná se o plátky krkovice upečené v troubě na sádle, pokladené cibulí a posypané dvěma sýry a mletou sladkou paprikou.
Farmářská krkovička v cibuli a pivu
Přes noc marinované silnější plátky vepřové krkovice i s kostí, zprudka na oleji opečené z obou stran, pak pečené v troubě zaklopené, obložené cibulí a zalité pivem, maso nakonec dopečené odklopené, pěkně na barvu.
Farmářská žebírka
Nejprve povařená pěkná masitá žebírka z vepříka, potřená marinádou z kečupu, hořčice a česneku, zapečená v troubě spolu s cibulí, mírně podlitá vývarem. Skvělá podávaná s houskovým křenem, čerstvým chlebem a chlazeným pivem.
reklama