REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

pečené, zapékané (v troubě)

Americké kotlety

V troubě upečené kotlety z vepřového masa ochucené marinádou.

Asijské vepřové kostky s lilkem

Opečené kostky masa a lilků spolu s dalšími ingrediencemi v troubě dopečené doměkka.

Bakoňské vepřové plátky z trouby

Recept původem z Maďarska na plátky vepřového masa i s kostí zprudka opečené na sádle, pak zapečené v troubě na cibulce a leču spolu s houbami, omáčka dochucená smetanou.

Bolehošťské řízky

Plátky vepřového masa rozprostřené směsí z hub, zelí, slaniny, cibule a křenu, stočené do závitku, upečené v troubě doměkka.

Bůček na zelí

Porce bůčku nakladené na zelí a upečené v troubě doměkka.

Bůček na zelí II.

Porce bůčku upečené spolu s ochuceným zelím a cibulí doměkka.

Bůček pečený na česneku

Bůček upečený se stroužky česneku a jablky, podávaný s rybízovým glazé.

Bůček pečený na česneku se šalvějí

Bůček upečený v troubě spolu se stroužky česneku doměkka, obložený lístky šalvěje.

Bůček pečený v bourbonu a černém pivu

Marinádou z bourbonu, tmavého piva, tekutého medu, třtinového cukru a dalších ingrediencí přelitý nasolený bůček, upečený v troubě pod alobalem.

Bůček plněný hlívou

Pečený bůček s kořením, plněný hlívou a klobásou.

Bůček zapečený s křenovým jogurtem

Jednoduchý recept na prorostlý bůček potřený jogurtem smíchaným s nastrouhaným křenem, zamotaný do závitků, upečený v troubě doměkka.

Bůčková roláda

Roláda plněná nádivkou z vajec, rohlíků, bylinek a papriky, upečená v troubě dozlatova.

Bůčková sekaná

Mletý vepřový bůček smíchaný se strouhaným sýrem, kořením, hořčicí a mlékem, vytvarovaný do tvaru šišek, upečený dozlatova zabalený v alobalu.

Bůčkové ražničí v alobalu

Uzený bůček na jehle s bramborem, paprikou, cibulí, žampióny a cuketou.

Bůčkové závitky na pivu

Plátky bůčku plněné zelím, klobásou, stočené do závitků, podlité pivem a pečené v troubě doměkka.

Dlouze tažený a následně grilovaný vepřový bůček

Bůček, co se rozpadá a je dozlatova upečen. Pár základních surovin a správný postup vykouzlí jedinečné jídlo z každého vepřového boku. Recept na originální zpracování vepřového podle šéfkuchaře Filipa Říhy z pražské restaurace Porke.

Dračí tlapky

Plátky bůčku zapečené s klobáskou.

Farářská krkovička

Maso upravené podle tohoto receptu je krásně šťavnaté a křehké. Jedná se o plátky krkovice upečené v troubě na sádle, pokladené cibulí a posypané dvěma sýry a mletou sladkou paprikou.

Farmářská krkovička v cibuli a pivu

Přes noc marinované silnější plátky vepřové krkovice i s kostí, zprudka na oleji opečené z obou stran, pak pečené v troubě zaklopené, obložené cibulí a zalité pivem, maso nakonec dopečené odklopené, pěkně na barvu.

Farmářská žebírka

Nejprve povařená pěkná masitá žebírka z vepříka, potřená marinádou z kečupu, hořčice a česneku, zapečená v troubě spolu s cibulí, mírně podlitá vývarem. Skvělá podávaná s houskovým křenem, čerstvým chlebem a chlazeným pivem.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy