REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

pečené, zapékané (v troubě)

Vepřová roláda s párkem

Vepřová kýta naplněná párkem a vajíčky, zamotaná do tvaru rolády, upečené v troubě doměkka.

Vepřová roláda se žampiony

Rozklepaný plát vepřové kýty potřený směsí z másla, cibulky, žampionů, vajec, soli, pepře a sterilované kapie, zamotaný do tvaru rolády, zajištěný provázkem, roláda pak upečená do měkka, servírovaná nakrájená na plátky, přelitá zahuštěnou omáčkou připravenou z výpeku.

Vepřová žebra na italský způsob

Další recept z italské kuchyně na vepřová žebírka, ovšem podobně se v Itálii připravují i žebra jehněčí.

Vepřová žebra po myslivecku

Vepřová žebra upečená v troubě spolu s kořenovou zeleninou a divokým kořením, pěkně podlitá bílým vínem.

Vepřové karé na tymiánu

Na pánvi zprudka opečené plátky vepřové kotlety bez kosti (karé), dopečené v troubě spolu s rajčaty, slaninou, česnekem, pórkem a mozzarelou, nejprve podlité červeným vínem, pak vývarem.

Vepřové koleno na pivě

Vepřové koleno pečené v troubě spolu s cibulí a kořením, podlívané černým pivem.

Vepřové koleno po selsku

Pečené vepřové koleno s nahnědlou šťávou s chutí po česneku a cibuli.

Vepřové kolínka na víně a zelenině

Předvařená přední vepřová kolínka, dopečená v troubě doměkka spolu s kořenovou zeleninou a kořením, podlití červeným vínem.

Vepřové kostky na kapustě

Vepřové maso pečené s cibulí, česnekem a kapustou.

Vepřové kotlety plněné jablky

Kotlety plněné jablkem, rozinkami a cibulí, zalité rozmíchaným medem s vínem, upečené doměkka.

Vepřové kotlety plněné tvarůžky

Pečené vepřové kotlety plněné cibulkou, tvarůžky, servírované přelité smetanovou omáčkou.

Vepřové kotlety po milánsku

Naklepané vepřové kotlety, orestované na oleji, poté zapečené v troubě s připravenou směsí z paprik, česneku a rajčatového protlaku.

Vepřové kotlety s hruškami

Zprudka opečené vepřové kotlety, pokladené plátky hrušek a zapečené v troubě doměkka.

Vepřové kotlety se žampióny v alobalu

Vepřové kotlety opečené na sádle, poté zabalené do alobalu společně s osmahnutou cibulkou, žampióny a petrželkou, zapečené v troubě.

Vepřové maso na sardelích

Vepřové maso z plece nebo kýty potřené sardelovým máslem nebo prošpikované na nudličky nakrájenou sardelí a slaninou, zaklopené upečené v troubě doměkka, servírované s omáčkou připravenou z výpeku z masa.

Vepřové maso na zázvoru

Na kostky pokrájené vepřové plecko, pečené v troubě podlévané vodou, výpek z masa ochucený nastrouhaným zázvorem.

Vepřové maso s hořčičnou omáčkou

Plátky z vepřové kotlety zapečené v troubě s cibulí, zalité smetanovou hořčičnou omáčkou.

Vepřové maso se zelenými fazolkami

Vepřové řízky a fazolky obalené anglickou slaninou, upečené doměkka, podlívané vínem, posypané strouhaným ementálem.

Vepřové na rozmarýnu

Na kostičky pokrájené vepřové plecko, orestované na sádle spolu s cibulí a česnekem, upečené v troubě se snítky rozmarýnu doměkka.

Vepřové na zelenině a bylinkách pečené v troubě

Plátky kořeněné vepřové krkovice s kostí s pokrájenou cibulí, paprikou a keříčkovými rajčátky. Podlité a pečené v troubě.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy