Porce bůčku nakladené na zelí a upečené v troubě doměkka.
Ingredience:
Rozpočet pro 4 osoby: | |
1 kg | vepřového bůčku |
0,5 kg | červeného kysaného zelí |
3 ks | cibule |
2-3 lžíce | cukru |
černý mletý pepř | |
kmín | |
sůl |
Postup:
- Bůček naporcujeme na jednotlivé porce
- Osolíme ho, posypeme kmínem a černým pepřem
- Zelí necháme okapat, dochutíme cukrem, solí a kmínem
- Pekáč vyložíme zelím, na zelí rozprostřeme ochucený bůček na který poklademe kolečka cibule
- Pečeme v troubě předehřáté na 190-200 °C cca 40 minut, do změknutí masa.
S ničím nehýbeme neotáčíme jen hlídáme aby se nám zelí nepřipálilo.
Poznámka:Foto: Naďa Indruchová