REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bůček na zelí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce bůčku nakladené na zelí a upečené v troubě doměkka.


Ingredience:
Rozpočet pro 4 osoby:
1 kgvepřového bůčku
0,5 kgčerveného kysaného zelí
3 kscibule
2-3 lžícecukru
černý mletý pepř
kmín
sůl

Postup:
  1. Bůček naporcujeme na jednotlivé porce
  2. Osolíme ho, posypeme kmínem a černým pepřem
  3. Zelí necháme okapat, dochutíme cukrem, solí a kmínem
  4. Pekáč vyložíme zelím, na zelí rozprostřeme ochucený bůček na který poklademe kolečka cibule
  5. Pečeme v troubě předehřáté na 190-200 °C cca 40 minut, do změknutí masa.
Doporučení:

S ničím nehýbeme neotáčíme jen hlídáme aby se nám zelí nepřipálilo.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy