REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bůčková roláda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Roláda plněná nádivkou z vajec, rohlíků, bylinek a papriky, upečená v troubě dozlatova.


Ingredience:
1 kgbůčku
2 lžícehladké mouky
mletý pepř
voda
sůl
Na nádivku:
2 lžícenasekaných čerstvých bylinek (kerblík, pažitka, petržel)
100 mlmléka
3 ksvajec
3 ksrohlíků
1 ksčervené papriky
muškátový květ
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěný bůček rozkrájíme na co největší plát masa, zlehka ho naklepeme přes mikrotenovou fólii, osolíme a opepříme
2. Na nádivku rozklepnutá vejce rozšleháme s mlékem, vmícháme na kostičky nakrájené rohlíky, přidáme očištěnou na menší kousky nakrájenou papriku, na drobno nasekané bylinky, muškátový květ, sůl, mletý pepř a vše dobře promícháme
3. Připravenou nádivkou potřeme plát masa, stočíme do rolády, svážeme provázkem,, osolíme, přendáme do pekáčku, podlijeme trochou vody, přiklopené vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme doměkka (asi 60 minut), podle potřeby za občasného podlévání, pak ji odklopíme a dopečeme dozlatova
4. Upečenou roládu vyjmeme, výpek přelijeme do pánve, vyrestujeme ho na tuk, zaprášíme hladkou moukou, zalijeme vodou, provaříme a dochutíme solí i pepřem
5. Roládu nakrájenou na kolečka podáváme přelitou šťávou a s opečenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy