Roláda plněná nádivkou z vajec, rohlíků, bylinek a papriky, upečená v troubě dozlatova. Tip na skvělý sobotní nebo nedělní oběd.
Ingredience:
1 kg | bůčku |
2 lžíce | hladké mouky |
mletý pepř | |
voda | |
sůl | |
Na nádivku: | |
2 lžíce | nasekaných čerstvých bylinek (kerblík, pažitka, petržel) |
100 ml | mléka |
3 ks | vajec |
3 ks | rohlíků |
1 ks | červené papriky |
muškátový květ | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Očištěný bůček rozkrájíme na co největší plát masa, zlehka ho naklepeme přes mikrotenovou fólii, osolíme a opepříme
2. Na nádivku rozklepnutá vejce rozšleháme s mlékem, vmícháme na kostičky nakrájené rohlíky, přidáme očištěnou na menší kousky nakrájenou papriku, na drobno nasekané bylinky, muškátový květ, sůl, mletý pepř a vše dobře promícháme
3. Připravenou nádivkou potřeme plát masa, stočíme do rolády, svážeme provázkem,, osolíme, přendáme do pekáčku, podlijeme trochou vody, přiklopené vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme doměkka (asi 60 minut), podle potřeby za občasného podlévání, pak ji odklopíme a dopečeme dozlatova
4. Upečenou roládu vyjmeme, výpek přelijeme do pánve, vyrestujeme ho na tuk, zaprášíme hladkou moukou, zalijeme vodou, provaříme a dochutíme solí i pepřem
5. Roládu nakrájenou na kolečka podáváme přelitou šťávou a s opečenými bramborami.
Existuje mnoho obměn tohoto receptu. Hlavně nádivku lze připravit z různých dalších surovin. Můžeme do ní například přidat hrášek, mrkev, klobásky… viz foto!
Poznámka:Foto: Naďa Indruchová