REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bůčková sekaná

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mletý vepřový bůček smíchaný se strouhaným sýrem, kořením, hořčicí a mlékem, vytvarovaný do tvaru šišek, upečený dozlatova zabalený v alobalu.


Ingredience:
1 kgvepřového bůčku bez kostí
150 gtvrdého sýra
1 lžícehořčice
2 dlmléka
mletý pepř
kari koření
sůl

Postup:

1. Očištěné maso nakrájíme na menší kousky a umeleme na jemno
2. Do mísy dáme mleté maso, přidáme nastrouhaným tvrdý sýr, hořčici, mletý pepř, mléko, sůl a vše dobře promícháme
3. Vytvarujeme dvě šišky, zabalíme do mokrého alobalu a vložíme do pekáčku
4. Dáme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 45 minut, pak šišky rozbalíme, posypeme kari kořením a dopečeme dozlatova.

Doporučení:

Roláda se dá konzumovat za tepla i studená.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy