Uzený bůček na jehle s bramborem, paprikou, cibulí, žampióny a cuketou.
Ingredience:
1000 g | brambor |
200 g | uzeného bůčku |
8 ks | žampiónů |
2 ks | papriky (červená a zelená) |
2 ks | cibule |
4 lžíce | oleje |
mletý černý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Brambory dobře omyjeme, osušíme a nakrájíme i se slupkou na silnější plátky (asi 1 cm)
2. Bůček nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka, papriku na kousky, cuketu na kolečka a žampióny na plátky
3. Na jehlu střídavě napichujeme brambory, červenou papriku, bůček, cibuli, cuketu, zelenou papriku a končíme žampiónem
4. Připravené špízy pokapeme olejem, osolíme, opepříme, zabalíme do alobalu a pečlivě uzavřeme, aby šťáva nevytekla
5. Pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut
6. Pak opatrně alobal rozevřeme a ještě chvíli pečeme, aby špízy zezlátly.
– Podáváme např. s vařenými bramborami a čerstvou zeleninou.