REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bůčkové ražničí v alobalu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uzený bůček na jehle s bramborem, paprikou, cibulí, žampióny a cuketou.


Ingredience:
1000 gbrambor
200 guzeného bůčku
8 ksžampiónů
2 kspapriky (červená a zelená)
2 kscibule
4 lžíceoleje
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Brambory dobře omyjeme, osušíme a nakrájíme i se slupkou na silnější plátky (asi 1 cm)
2. Bůček nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka, papriku na kousky, cuketu na kolečka a žampióny na plátky
3. Na jehlu střídavě napichujeme brambory, červenou papriku, bůček, cibuli, cuketu, zelenou papriku a končíme žampiónem
4. Připravené špízy pokapeme olejem, osolíme, opepříme, zabalíme do alobalu a pečlivě uzavřeme, aby šťáva nevytekla
5. Pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut
6. Pak opatrně alobal rozevřeme a ještě chvíli pečeme, aby špízy zezlátly.

Doporučení:

– Podáváme např. s vařenými bramborami a čerstvou zeleninou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy