REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bůčkové závitky na pivu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky bůčku plněné zelím, klobásou, stočené do závitků, podlité pivem a pečené v troubě doměkka.


Ingredience:
600 glibového bůčku
200 gkysaného zelí
300 mlpiva
4 lžíceoleje
1 lžícehladké mouky
2 kspálivé klobásy
1 kscibule
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Bůček nakrájíme na čtyři plátky, po obou stranách naklepeme, osolíme, opepříme a klobásy rozkrojíme na polovinu
2. Oloupanou nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na dvou lžících rozehřátého oleje, přidáme zelí, krátce podusíme a necháme vychladnout
3. Na plátky bůčků rozložíme zelí, polovinu klobásy, zavineme, převážeme nití, vložíme do pekáčku, podlijeme trochou vody, dáme do předehřáté trouby, pečeme při 190 °C 10 minut, potom závitky podlijeme pivem a pečeme doměkka (asi 25 minut) 4. Hotové závitky vyndáme, výpek zahustíme jíškou, připravenou ze zbylého oleje a mouky, osolíme, opepříme, provaříme, závitky vrátíme zpět a již jen vše prohřejeme.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Houbová sezóna 2023 začala!

Již týden v houbařských skupinách na Fb prezentují houbaři své úlovky. Začala růst koncem března jedna z velmi chutných jarních hub kačenka česká – Ptychoverpa bohemica. Jedná se o chutný druh houby velmi ceněný právě raným výskytem. Kačenka vyrůstá při teplé zimě už koncem února a doba růstu končí koncem dubna, kdy ale začínají růst velmi ceněné smrže, kterým je kačenka česká velmi podobná.

číst dále ...

Hřib horský

Tento hřib roste opravdu velmi vzácně od července až do září a to ve vyšších polohách pod smrky a jedlemi. V Červeném seznamu uveden jako ohrožený druh, jeho nálezy by se měly dokladovat a evidovat.

číst dále ...

Který olivový olej je vhodný na vaření a který je nejzdravější? Poznejte jeho druhy

Olivový olej dovoluje ostatním ingrediencím vyniknout a přináší do hotového jídla vlastní osobnost. Který z nich si ale vybrat? Dá se s extra virgin vařit nebo je jen do salátu? A co jsou to pokrutiny?

číst dále ...

Už žádné číské dorty! Lučina Smetanová vykouzlí svěžejší, ale přesto plnou chuť cheesecaku

Čistá chuť přírody, to je Lučina – tradiční, česká značka, která s láskou vyrábí své poctivé produkty z kvalitních a přírodních surovin, již od roku 1981. Na začátku byla Lučina kostka, v průběhu let se však portfolio Lučiny postupně rozrůstalo o další přírůstky a dnes můžeme v obchodě nakoupit přes 30 různých produktů – od krémového žervé přes salátové sýry až po lahodný skyr či smetanový sýr ze kterého lze upéct ten nejsvěžejší smetanový cheesecake, který jste kdy ochutnali.

číst dále ...

Tonka – fermentovaná semena tropického stromu

V tonce se dokonale prolíná chuť vanilky, mandlí a rumu. Fermentovaná semena tropického stromu, která vypadají jako černé fazole s vrásčitou slupkou, dokážou skvěle nahradit vanilku.

číst dále ...

Velikonoční pokrmy napárované s našimi víny

Během největších křesťanských svátků se nemusíme bát dát si sklenku vína. Vždyť přece jedním ze zázraků samotného Ježíše Krista bylo, že na svatbě v Káni Galilejské proměnil vodu ve víno. Jaké tedy zvolit k vejcím, mazanci či jehněčímu? O své tipy se s námi podělí národní sommelierka Klára Kollárová, která doporučuje sáhnout po vínech zrozených na moravských a českých vinicích.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy