REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bůčkové závitky na pivu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky bůčku plněné zelím, klobásou, stočené do závitků, podlité pivem a pečené v troubě doměkka.


Ingredience:
600 glibového bůčku
200 gkysaného zelí
300 mlpiva
4 lžíceoleje
1 lžícehladké mouky
2 kspálivé klobásy
1 kscibule
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Bůček nakrájíme na čtyři plátky, po obou stranách naklepeme, osolíme, opepříme a klobásy rozkrojíme na polovinu
2. Oloupanou nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na dvou lžících rozehřátého oleje, přidáme zelí, krátce podusíme a necháme vychladnout
3. Na plátky bůčků rozložíme zelí, polovinu klobásy, zavineme, převážeme nití, vložíme do pekáčku, podlijeme trochou vody, dáme do předehřáté trouby, pečeme při 190 °C 10 minut, potom závitky podlijeme pivem a pečeme doměkka (asi 25 minut) 4. Hotové závitky vyndáme, výpek zahustíme jíškou, připravenou ze zbylého oleje a mouky, osolíme, opepříme, provaříme, závitky vrátíme zpět a již jen vše prohřejeme.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy