REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

pečené, zapékané (v troubě)

Římské maso pod sýrem

Kotlety obalené v paprice, upečené na cibulovém základě spolu se směsí ze sýra a jogurtu doměkka.

Selská vepřová pečeně

Vepřová kýta potřená česnekem a posypaná kmínem, v celku upečená.

Schwarzwaldská roláda

Recept z pořadu na Primě epizody VIP Prostřeno od pana Jaromíra Šimánka.

Sladkokyselý křupavý bůček

Bůček nakrájený na kostky, marinovaný, zprudka opečený na pánvi, nakonec podušený ve sladkokyselém nálevu, servírované teplý s chlebem.

Srbské žebírko

Na sádle zprudka opečené vepřové plátky kotlety, podušené ve výpeku spolu s paprikami, cibulí a česnekem, podlité vývarem a dochucené rajským protlakem a dalšími ingrediencemi.

Staročeská pochoutka v římském hrnci

Recept na přípravu pokrmu z mletého masa, kysaného zelí a dalších ingrediencí, v římském hrnci.

Šalvějové medailonky s krémovou polentou

Vepřové medailonky potřené šalvějovými lísky, zapečené v troubě, podávané s krémovou polentou.

Špízy z uzeného masa, brambor, cibule a papriky, servírované s dipem

Na pánvi opečené špízy z brambor, papriky, uzeného masa a cibule, v troubě dopečené.

Špízy z vepřových palců

Přes noc naložené plátky z vepřových palců (palec je část vepřové panenky oddělená od kýty), upečené v troubě ve formě špízů, proložené barevnými paprikami, slaninou, čabajkou a cuketou.

Špízy z vepřových palců

Kousky vepřové panenky v pikantní marinádě. Nabodnuté na špejli s kvalitní slaninou a cibulí, pečené v troubě na sádle a oleji.

Šťavnatá krkovička na černém pivu

Okořeněné plátky krkovice pokladené čerstvou zeleninovou směsí, slaninou a bylinkami, upečené v troubě doměkka přelité černým pivem.

Šťavnatá krkovička z trouby

Plátky krkovičky osolené, okořeněné, vyskládané do zapékací misky na kolečka cibule nebo pórku, pokladené žampiony a přelité omáčkou z worcesterské omáčky, majonézy a kečupu, upečené v troubě doměkka.

Šťavnatá krkovička zapečená v marinádě

Plátky krkovice potřené česnekem, osolené, pokladené na plech, přelité pikantní marinádou, obložené cibulí, marinované, pak upečené ve středně vyhřáté troubě doměkka.

Šunka v chlebové krustě

V páře uvařená šunka, potřená medem a obalená chlebovou směsí, upečená dozlatova, podávaná s ochuceným červeným zelím.

Trhané vepřové maso pečené v moštu

Hledáte recept na oběd, kterým své hosty okouzlíte, ale zároveň nestrávíte hodiny v kuchyni? Pak je trhané vepřové ideální – upeče se v podstatě samo. Nejlépe chutná s kyselou okurkou a opečeným pečivem, třeba hamburgerovou bulkou.

Trhané vepřové maso podle Romana Pauluse

Trhané vepřové maso se stále více stává populární i u nás v Česku. Tento recept je podle Romana Pauluse, který ho připravil ve spolupráci s webem kuchynelidlu.cz My jsme jeho recept vyzkoušeli a moc nám chutnalo!

Uhlířský měšec

Plátek krkovičky naplněný nádivkou, svázaný do tvaru měšce, upečený na sádle a cibuli.

Utajená krkovice

Tato dobrota provoní celý byt, takže schovat před rodinou šťavnatou krkovičku zapečenou se slaninou, cibulí a šlehačkou bude opravdu obtížné.

Uzená kotleta s bylinkami

Pečená uzená kotleta s bylinkami a brambory.

Uzená kotleta se zelím

Upečená uzená kotleta se zelím v sladkokyselé omáčce.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy