Plátky bůčku zapečené s klobáskou.
Ingredience:
1 kg | libového bůčku |
3 ks | tmavé klobásky |
Směs: | |
2 lžíce | kečupu |
2 lžíce | hořčice |
2 lžíce | oleje |
2 ks | stroužků česneku |
grilovací koření |
Postup:
1. Kečup, olej, hořčici, česnek a grilovací koření smícháme v misce 2. Bůček nakrájíme na plátky, lehce naklepeme a potřeme namíchanou směsí
3. Tmavou klobásu podélně rozřízneme a konce nakrájíme do vějířku (jako drápy)
4. Do každého plátku masa zabalíme půlku klobásy, svineme a zajistíme párátkem
5. Narovnáme do pekáče, polijeme zbytkem směsi, podle potřeby podlijeme vodou a upečeme do měkka.
– Podáváme s chlebem nebo rýží.