REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

pečené, zapékané (v troubě)

Vepřové ocásky na celeru s pečeným česnekem

V troubě upečené masité vepřové ocásky spolu s cibulí, rozmarýnem a celerem, zalité vodou a pivem, servírované s omáčkou z výpeku ochucenou rozmačkaným pečeným česnekem.

Vepřové palce s jemnou sýrovou omáčkou

Nejprve chvíli naložené, pak v celku na pánvi ze všech stran opečené vepřové plecko, dopečené v troubě, servírované nakrájené na plátky se sýrovou omáčkou.

Vepřové panenky v krustě

Opečené vepřové panenky obalené ve směsi z cibule, česneku, strouhanky, hořčice a dalších ingrediencí, upečené dozlatova.

Vepřové plátky po myslivecku

Plátky vepřové kýty okořeněné kořením na divočinu, upečené v troubě doměkka proložené plátky anglické slaniny a polévané červeným vínem, servírované s vařenými nebo pečenými brambory. Výtečné jsou i s křenem, hořčicí a chlebem.

Vepřové plátky s cibulovým pyré

Na prudko na másle orestované plátky vepřové kýty, potřené cibulovým pyré, zapečené v troubě, hojně posypané nastrouhaným tvrdým sýrem.

Vepřové plátky s kapustičkami a sýrem

Plátky vepřové kýty upečené v pekáčku spolu s vařenými růžičkami kapusty, cibulí a česnekem, podlité vývarem, ke konci zapečené posypané nastrouhaným tvrdým sýrem.

Vepřové plátky s mrkví

Jednoduchý pokrm, vepřové plátky kýty zapečené se zeleninou.

Vepřové po myslivecku

Plátky vepřového masa potřené rozetřeným česnekem se solí, dušené na cibulovém základě s divokým kořením, podlité pivem doměkka.

Vepřové řízky s karamelizovanou hruškou a pastinákem

Opečené plátky masa upečené v troubě spolu se zkaramelizovanými hruškami i pastináky, tymiánem a plátky citronu.

Vepřové řízky v alobalu

Jednoduchý recept na vepřové řízky z kýty pečené v troubě v alobalu.

Vepřové s mrkví a jablky

Na cibulovém základě opečené kousky vepřového plecka, upečené doměkka spolu s rajským protlakem, karotkou, jablky a dalšími ingrediencemi.

Vepřové špízy s rokfórovou omáčkou

Pečené špízy z vepřového masa, cibule a rajčátek, servírované přelité rokfórovou omáčkou.

Vepřové věžičky s paprikami a sýrem

Opečené vepřové řízečky zapečené s paprikou a strouhaným sýrem.

Vepřové výpečky II.

Vepřové výpečky z bůčku patří k dalším oblíbeným pokrmům při domácí zabijačce.

Vepřové výpečky III.

Kostky vepřového bůčku posypané kmínem a prolisovaným česnekem. Pečené do červena se sádlem a nakrájenou cibuli.

Vepřové závitky s barevnou směsí

Plátky masa pokladené směsí z cibule, feferonky, hrášku, kapie, vajíčka, sýra, slaniny a petrželky, stočené do závitku, upečené doměkka.

Vepřové závitky s klobásou

Závitky plněné kapustovými listy, nožičky klobás a proužky paprik, stočené, upečené v remosce na cibulovém základě doměkka.

Vepřové závitky s uzeným lososem

Vepřové plátky masa obložené uzeným lososem a špenátem, stočené do závitků, upečené doměkka.

Vepřové závitky v alobalu

Zatočené plátky z vepřové kýty nebo plece plněné plátky uzeného masa, anglické slaniny, tvrdého sýra a cibule, jednotlivě zabalené do alobalu a upečené.

Vepřové žebírko plněné žampiony, šunkou a vejcem

Silnější plátky vepřová pečeně s kostí naplněné směsí z orestované cibulky, slaniny, vajec, šunky a žampionů, upečené v troubě doměkka.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy