REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

pečené, zapékané (v troubě)

Kotlety podle šenkýřky

Na světlém pivě pečené kotlety se šťávou a se zelím. Podávané s bramborovou kaší a osmaženou cibulkou.

Kotlety s kysaným zelím

Opečené kotlety potřené hořčicí a okořeněné, dopečené na zelí a výpeku v troubě.

Kotlety v jablečném zelí

Opečené kotlety pečené na cibulovém základě se zelím, jablky a dalšími ingrediencemi.

Kotlety v zelí

Kotlety pečené se zelím, na plátky nakrájenými bramborami a klobásou.

Kovářské kotlety

Kotlety pečená na cibuli, posypané nastrouhaným sýrem a přelité šlehačkou.

Krkovice na medu a hořčici

Krkovice je šťavnatá, nikdy není suchá a tvrdá jako třeba maso z kýty. Upravovat jde všemi možnými způsoby a vždy si na ní pochutnám. Tentokrát jsem ji pekla se směsí hořčice, medu a spousty bylinek. Můžete ji podlít třeba černým pivem jako já, nebo, kdo nemá rád vaření s pivem, podlije jen vodou.

Krkovice na pivu

Ve vrstvách upečené plátky krkovice proložené slaninou a cibulí.

Krkovice pečená na klobásovém zelí

Zprudka v pekáči opečené plátky krkovice, dopečené v troubě doměkka na podušeném zelí nastaveném klobásou.

Krkovice pečená v celku

Celá krkovice upečená v troubě doměkka, prošpikovaná česnekem, podlitá vodou, okořeněná grilovacím kořením, servírovaná nakrájená na plátky, přelitá šťávou z výpeku.

Krkovice v máslové marinádě

Takto upravené vepřové je vynikají, křehké a měkké. Nejprve se přes noc vepřové plátky naloží do máslové marinády a pak upečou v troubě doměkka.

Krkovice ve sladkokyselé šťávě

Na pánvi na oleji orestovaná cibule a plátky vepřového masa, obojí pokladené do pekáčku, zalité sladkokyselou směsí ingrediencí a dopečené v troubě doměkka podlévané vodou.

Krkovice zapečená s cibulí a sýry

V tomto pokrmu se cibule postará o luxusní šťávičku a sýry masu dodají další chuťový rozměr.

Krkovička na pórku

Česnekem potřené, okořeněné plátky krkovice zprudka opečené na oleji, pak dopečené v troubě zasypané pórkem, nakonec zapečené posypané sýrem.

Krkovička pečená na leču

Vepřové plátky krkovice (s kostí nebi i bez) upečené v troubě na směsi zeleniny. Skvělý oběd spolu s další přílohou, nejlépe s různě upravenými brambory. Maso pustí šťávu a cibule i vypečené lečo to vše zahustí.

Krkovička pečená v těstíčku

Plátky krkovičky obalené ve strouhance a vajíčkovo-smetanové směsi, osmažené dorůžova, zapečené s cibulí i slaninou doměkka.

Krkovička zapečená s bramborami a šlehačkou

Na vrstvě brambor a pod nimi upečené plátky krkovice, dochucené orestovanou cibulkou a kořením, ke konci zalité šlehačkou.

Krkovička zapečená s mascarpone plátky

Zprudka na oleji opečené plátky krkovičky, dopečené v troubě na zkaramelizované cibulce a rajčatech, obložené plátky mascarpone.

Lehká sekaná s pistáciemi

Sekaná z mleté krkovičky, cibule, slaniny, pistácií a dalších ingrediencí, upečená podlitá pivem dozlatova.

Luxusní vepřové plátky

Plátky vepřového masa orestované a zapečené na rumu, šlehačce a sypané hermelínem.

Majoránkové placičky

Placičky z mletého masa, kuřecích jater, rohlíků, koření a bylinek, upečené v troubě dozlatova.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy