REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

pečené, zapékané (v troubě)

Nadívaná pečeně v solném kabátku

Bylinkovou směsí naplněná a obalená vepřová kýta, zabalená do slaného těstíčka, upečená v troubě.

Nadívaná vepřová pečeně

Vepřová pečeně plněná nádivkou a upečená dokřupava.

Nadívaný vepřový bůček

Vepřový bůček naplněný nádivkou z housek, vajíček, mléka, petrželové natě a koření, upečený v troubě doměkka.

Nádivka s vepřovými nožičkami

Zapékaná masová nádivka s kořením a bylinkami.

Natlučená kolena

V troubě upečená vepřová kolena spolu s rajčaty, česnekem, cibulí a kořením, politá pivem a kečupem.

Orestované plátky krkovičky dopečené v troubě na cibulce, česneku a tymiánu

Nejprve na pánvi na oleji opečené silné plátky krkovice, dopečené v troubě doměkka přelité výpekem z orestované cibule a česneku nastaveným trochou vody, dochucené solí, kmínem a tymiánem.

Orientálské kotlety v alobalu

Vepřové kotlety zapečené v alobalu spolu s podušenou rýží a zeleninou.

Ovíněná panenka

Vepřová panenka servírovaná s podušenou šalotkou na víně, hroznovým vínem a dalšími ingrediencemi.

Panenka na pivu

Závitky z vepřové panenky potřené sýrem a bazalkovým pestem, nakrájené na plátky, upečené, napíchané na jehlách.

Panenka plněná špenátem

Opečená vepřová panenka naplněná ochuceným špenátem, dopečená v troubě doměkka.

Panenka s ořechovou krustou

Opečené plátky panenky pokladené ořechovou směsí, krátce v troubě zapečené.

Panenka v krustě

Opečené plátky panenky potřené medem a posypané mandlovými lupínky, krátce pečené v troubě, podávané s fazolkovou směsí.

Panenky zapečené v županu

Opečené plátky panenky s kouskem sýra a olivy, zapečené v listovém těstě dozlatova.

Party řízky

V alobalu upečené okořeněné plátky vepřové kýty spolu s jablky, brokolicí a pórkem.

Pečená kolínka

Podlitá vodou, v troubě upečená přední kolínka bez kosti, ochucená pepřem, kmínem a solí.

Pečená krkovice v kávové marinádě s pikantní omáčkou

Až dva dny v marinádě naložená vepřové krkovice, poté upečená v troubě, servírovaná nakrájená na plátky a přelitá ostrou omáčkou z kostiček slaniny, medu, kečupu, worcesterské omáčky a chilli papriček.

Pečená krkovička na kapustě

Plátky krkovičky upečené se slaninou a ochucenou kapustou doměkka.

Pečená marinovaná krkovice nebo bůček

Tento recept má kořeny v Číně. Libový bůček nebo krkovička se marinuje v celku 6 dnů v pikantní marinádě, pak se upeče.

Pečená rolovaná plec

V celku upečená svázaná vepřová plec, nejdříve opečená ze všech stran na troše oleje, pak dopečená doměkka podlitá pivem. Servírovaná nakrájená na silnější plátky.

Pečená šunka na pivě se salátem z dýně a jablek

V celku marinovaná šunka potřená bylinkami a kořením, zalitá vývarem a pivem dochuceným orestovanou cibulí a česnekem, upečená v troubě, servírovaná jak teplá, tak studená spolu s pečeným dýňovo-jablkovým salátem.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy