REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

pečené, zapékané (v troubě)

Zapékané vepřové kotlety

Zprudka opečené vepřové kotlety, zapečené v troubě spolu s vejci, smetanou a nastrouhaným sýrem.

Zapékané vepřové kotlety se žampióny

Vepřové maso se žampióny a tvrdým sýrem.

Zapékané vepřové plátky

Plátky vepřové kýty prokládané brambory, zalité smetanou a posypané sýrem.

Zaváté kotlety

V mouce a strouhance obalené a jogurtové marinádě máčené vepřové kotlety, upečené v troubě doměkka. Pikantní pokrm.

Závitek z vepřového karé

Plátky vepřového masa potřené hořčicí, obložené mletou masovou směsí ochucenou kořením a dalšími ingrediencemi, zarolované do tvaru závitků, zprudka opečené na sádle, pak dušené pod pokličkou (případně v tlakovém hrnci), doměkka.

Závitky plněné balkánským sýrem

Plátky vepřové kýty plněné sýrem, olivami, slaninou a bazalkou, stočené do závitků, upečené v troubě doměkka.

Závitky se žampionovou omáčkou

Plátky masa potřené hořčicí, plněné slaninou, cibulí, paprikou a okurkou, stočené do závitků, okořeněné, nejdříve opečené na oleji ze všech stran dozlatova, potom dopečené v troubě doměkka, servírované přelité žampionovou omáčkou.

Žebírka na medu

Masitá vepřová žebírka potřená medem smíchaným s paprikou, kečupem, pepřem a solí, upečená na cibulovém základě doplněném česnekem, podlitá vývarem.

Živáňské plátky

Plátky vepřové kýty upečené s cibulí, anglickou slaninou a gothajem.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy