REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

pečené, zapékané (v troubě)

Marinovaná medová žebírka

Další varianta chutných marinovaných medových žebírek upečených v troubě, případně v alobalu, na venkovním roštu grilu.

Marinovaná vepřová panenka v listovém těstě

Opečená vepřová panenka zabalená v listovém těstě, posypaná sezamovými semínky a upečená v troubě dozlatova.

Marinovaná vepřová žebírka servírovaná s pikantním salátem

V troubě upečená marinovaná žebírka, servírovaná s chutným pikantním salátem.

Marinovaná žebra pečená

V pikantní sladké marinádě marinovaná vepřová žebírka, upečená v troubě pod alobalem, pak dopečená odkrytá pěkně na barvu.

Marinovaný bůček na hořčici

Jedna z mnoha variant, jak si připravit plátky bůčku. Nejprve je marinujeme, pak opečeme na oleji a nakonec dopečeme v troubě doměkka.

Martinovo překvapení

Vepřové plátky zapečené se zelím a rýží.

Masíčko v hořčici

Maso naložené a upečené s hořčicí.

Máslový řízek z vepřového

Rozmixované vepřové maso promíchané s moukou a vejci, dochucené citronovou kůrou, muškátovým oříškem, bílým pepřem a solí, ve tvaru karbanátků upečené v troubě na pečícím papíru, pokladené kousky másla.

Maso pod peřinou

Okořeněné plátky vepřové krkovičky obalené ve strouhance a vejcích, pak zprudka orestované na pánvi, nakonec zapečené v troubě ochucené hořčicí a tatarskou omáčkou, pokladené kolečky cibule a zasypané nastrouhaným tvrdým sýrem. Pokrm nakonec zapečený v troubě.

Masové kapsy s kozím sýrem

Opečené marinované maso plněné kozím sýrem, piniovými oříšky a tymiánem, obalené anglickou slaninou, v troubě dopečené.

Masové válečky se zeleninovou omáčkou

V troubě upečené válečky z mletého masa a dalších ingrediencí, servírované se zeleninovou omáčkou připravenou z rajčat, papriky, cibule a česneku.

Medailonky na bramborové kaši a zelenině

Bramborová kaše zapečená s opečenou vepřovou panenkou, lilkem, cuketou a rajčaty, ozdobená čerstvou bazalkou.

Medová krkovička na pivu

Přes noc v pikantní marinádě naložené plátky vepřové krkovice, druhý den upečené v troubě na cibuli, podlévané pivem.

Medová krkovička pečená v pivu

Přes nov marinované plátky krkovice i s kostí, druhý den upečené v troubě, nejprve zaklopené, pak odklopené, podlévané pivem.

Medové uzené se zelím, jablky a hruškami

Uzená krkovička potřená medem, upečená doměkka spolu se zelím, jablky a hruškami.

Moravské flákoty

Vepřové maso zapečené s česnekem, cibulí, slaninou a pivem.

Moravský vrabec se špenátem II.

Kousky hovězího masa pečené na cibulovém základě podlité pivem a vývarem doměkka, servírované s podušeným špenátem.

Moravští vrabci na jarní způsob

Kostky bůčku upečené v jednom pekáčku spolu s uvařenými brambory, servírované spolu s podušenou zeleninou.

Na sladko upečená šunka s rozinkami a hřebíčkem

Šunka v celku uvařená v troubě na pařáku, dopečená naříznutá na kosočtverce a napíchaná hřebíčky, potřená medovou marinádou. Skvělý hlavní chod nebo i teplý předkrm na vánoční stůl!

Na šalotkách upečené vepřové koleno

Vepřové koleno předvařené a pak upečené dozlatova.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy