REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

pečené, zapékané (v troubě)

Pečení vrabci

Ochucené špalíčky bůčku upečené spolu s cibulí, podlité světlým pivem.

Pečený bok s nádivkou

V boku vyříznutá kapsa, ta naplněná nádivkou, bok na několika místech naříznutý, svázaný upečený doměkka, podlévaný vodou a přelévaný šťávou z výpeku.

Pečený bok s třešňovou omáčkou

Uvařený vepřový bůček, upečený v troubě dokřupava, servírovaný po plátcích podlití třešňovou omáčkou.

Pečený bůček II.

Bůček potřený utřeným česnekem se solí, upečený dozlatova s cibulí a česnekem.

Pečený bůček na kmíně

Základní recept na klasický, dozlatova upečený, bůček servírovaný za studena s chlebem, nebo jako hlavní chod například se zelím a houskovým nebo bramborovým knedlíkem.

Pečený bůček na zázvoru a česneku

Bůček nakrájený na tenké plátky, potřený česnekem, ochucený zázvorem. Pečený pozvolna v troubě a polévaný pivem.

Pečený bůček s blumami

Kostky vepřového bůčku upečené na černém pivu spolu s blumami doměkka.

Pečený vepřový bůček II.

Kostky bůčku pečené s cibulkou a dalšími ingrediencemi doměkka.

Pikantní bůček II.

Bůček potřený pikantní marinádou, v troubě přikrytý alobalem upečený doměkka. Recept je inspirovaný indickou a čínskou kuchyní.

Pikantní vepřová pečeně

Vepřová pečeně upečená na soli a servírovaná se šťávou ze smetany, vařené zeleniny a dalších ingrediencí.

Pikantní výpečky z bůčku nebo krkovičky

Kostky vepřového bůčku nebo více prorostlé krkovičky okořeněné solí, pepřem, česnekem, kmínem a nastrouhaným zázvorem, odleželé, pak upečené v troubě pěkně doměkka, mírně podlité vodou.

Pivní vrabci

Kostky bůčku (bez kosti) ochucené kmínem, solí a pepřem, upečené v troubě zasypané cibulí a česnekem, podlité pivem smíchaným s worcesterskou omáčkou a kečupem.

Pivovarské koleno na pivu

Naporcované koleno upečené spolu s cibulí, paprikami, špekáčky a česnekem, podlité pivem, dokřupava.

Plátky kýty zapečené se zeleninou

Rozklepané plátky vepřové kýty zapečené v troubě spolu s orestovanou, na kolečka nakrájenou cibulí a mrkví, rozetřeným česnekem a kořením.

Plněná krkovice pečená v alobalu

Mírně naklepané plátky krkovice potřené hořčicí, obložené slaninou, cibulí a klobásou, svinuté zabalené do alobalu a upečené v troubě doměkka.

Plněná roláda z bůčku

Plát bůčku plněný vaječnou směsí, párkem, kapií a okurkou, svinutý do rolády, upečený v troubě doměkka.

Plněná vepřová panenka s jablky

Opečené panenky plněné náplní ze zkaramelizované cibule a dalších ingrediencí, obalené anglickou slaninou, v troubě upečené spolu s jablky.

Plněná vepřová pečeně

Vepřová pečeně plněná směsí z mrkve, kuřecích jater a vajíček, okořeněná, upečená doměkka.

Plněné cibule s rajčatovou omáčkou

Mletým masem naplněné cibule podávané s rajskou omáčkou jako bezva tip na víkendový oběd. Skvělé jsou servírované s rýží nebo bramborovou kaší.

Plněné kotlety zeleninovou náplní

Opečené kotlety plněné náplní ze sušených rajčat, tymiánu, artyčoků, medu a česneku, pomalu pečené v troubě doměkka.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy